hirdetés

Nagyot szólt a Xiaomi 13 Ultra csúcstelefon

hír
Nagyot szólt a Xiaomi 13 Ultra csúcstelefon 1

Forrás: mi.com

írta: SonkaMod
2023-04-20

Ezen a héten kedden debütált a Xiaomi legújabb zászlóshajó telefonja, a Xiaomi 13 Ultra, mely elképesztő kijelzővel, nagyon fejlett kameraegyüttessel és parádés egyéb specifikációval rendelkezik. Ahogy lennie kell, egy igazi zászlóshajót mutattak be, amiről érdemes beszélni.

A kamerák adják a sava-borsát ennek a készüléknek, hiszen a négylencsés kameraegyüttest a Leica adta a készülékhez. Az összes szenzor 50 MP-es, melyből a fő egység egy Sony IMX989-es, a többi pedig Sony IMX858-as. Ezek a telefotó, szuper telefotó és ultraszéles szenzorok. A főlencse tulajdonsága az optikai képstabilizátor, illetve az állítható rekesz, mely lehet f/1,9 és f/4 is, a fókusztáv pedig 23 mm. Az ultraszéles lencse f/1,8, amivel makrózhatunk is elég jól, de ami még durvábban hangzik, hogy a telefotó módban az optikai képstabilizátoros lencse még optikai zoommal is rendelkezik, ami ráadásul 3,2x-es. És ha azt gondolnátok, hogy ennél nem lehet durvább, akkor érdemes a szuper-telefotós kamerára is vetni egy pillantást, ami akár 5,2x-es valódi optikai zoommal rendelkezik. Ezt úgy tudták kivitelezni, hogy egyrészt nem mondható vékonynak a telefon a kamerás résznél, illetve periszkópos a kamera, így jobban elfért a kis készülékházban.

Forrás: Xiaomi

Nyilván még van egy sor egyéb tulajdonsága is a Xiaomi 13 Ultra telefonnak, de kisregény készülne belőle, ami nem célom, így aki kíváncsi minden egyes részletére, az nézze meg a bemutatóról a közvetítést, de be kell készíteni hozzá a popcornt, mert elég hosszú.

Ami viszont lényeges, hogy mennyibe fog kerülni a készülék, és természetesen magyarországi árakat még nem tudunk, de Kínában 5999 jüan a kezdőára, ami nagyjából 301 000 Ft, ám az erősebbek ennél még jóval drágábbak lesznek, de azt hiszem, hogy ezen már nem lepődik meg senki.

hirdetés