hirdetés

Mensela AG-LS1 akkus sarokcsiszoló

Olcsó csöppség barkácsoláshoz

hír
Mensela AG-LS1 akkus sarokcsiszoló 1

Forrás: Banggood

írta: Don Kartács
2022-03-16

Mostanában egyre népszerűbbek a mini szerszámok, otthonra nem kell mindenből a legnagyobb hodály, ami 30 év alatt sem romlik el, cserébe átviszi a 40 centis betonfalat, ráadásul még pokoli drága is. A Mensela egy „bébi” sarokcsiszoló, amihez a nagyobb csomagban két akkut is adnak, és 13 000 Ft-ot kérnek érte a RendKinai174 kóddal. Aki még ennyit sem akar költeni, viheti egy áramforrással is, az 11 300 Ft-ba kerül. A cuccok után a Banggood fizeti az áfát, ezzel nektek már nem kell foglalkoznotok.

Cserébe szuper hordozható, könnyű – 880 gramm -, egy kézzel simán meg lehet tartani, így olyan helyeken is használható, ahol nincs áram – pl. a tetőn – vagy egy nagyobb géppel már nem tudnátok dolgozni.

Meglepett, hogy 11 300 Ft-ért már brushless gépet adnak,

azt hittem, valami szénkefés cuccot akarnak rásózni az emberre. 19500 fordulatra képes terheletlenül, ez egy tipikus referenciaérték az ilyen berendezéseknél, érdemes így lelistázni a konkurencia termékeit is. Ami nem annyira tetszik, hogy egy „feltolós” kapcsolóval és nem gombbal kell üzemeltetni, ami egyből kikapcsol, ha elengeditek, viszont van ezen is automatikus fék, ami nem engedi forogni a korongot, ha a szerszám már nem üzemel. Néztem róla vidit, egész szépen dolgozik, meglepett mennyire jól vág. A korongcsere imbusz kulccsal történik, nincs semmi spéci X-lock rendszer, mint pl. a Bosch termékeinél. Aki egyébként képbe akar kerülni sarokcsiszolási témában, annak ezt a linket ajánlom.

Nézzük mit adnak itthon és mennyiért. Az alábbi paraméterekkel szűrtem le az Árukeresőt: 12 V-os legyen, 12 500-30 000 között forogjon és akkumulátoros modellre van szükségem. A Bosch GWS 10.8-76 áll a Mensela AG-LS1-hez a legközelebb, teljesen ugyanazok a teljesítményadatok, de nyilván egy sokkal nevesebb márkáról van szó. Ez az árán is látszik, 34 270 Ft-ba kerül. Metaboo PowerMaxx CC 12/12BL, 37-39 000 Ft. Ezzel szemben a Mensela AG-LS1 a RendKinai174 kuponnal 11 000, két akkuval pedig 13 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).. Ez nekem eléggé megérősnek tűnik.

hirdetés