hirdetés

Megjöttek az új Xiaomi zászlóshajók

Itt a Mi 9 Pro és a Mi Mix Alpha

hír
Megjöttek az új Xiaomi zászlóshajók 1
írta: Atika
2019-09-24

A Xiaomi, ahogyan azt már korábban tudni lehetett, bemutatta a legújabb telefonjait a Mi 9 Pro és a Mi Mix Alpha alias Mi Mix 4 képében. Már sokan vártunk ezekre a készülékekre, ugyanis régóta pletykálnak már mindenfélét róluk, ráadásul az elmúlt pár napban még jobban felcsigázta a cég a közönséget a promóciós képekkel. Nézzük, hogy mit is tudnak az új zászlóshajók.

A Xiaomi Mi 9 Pro egyik legnagyobb újdonsága az 5G hálózatok támogatása, amivel akár gigabites sebességet is elérhetünk vezeték nélkül. 7 antennát is kapott a készülék, hogy semmilyen esetben se veszítse el a kapcsolatot az adótoronnyal. Sajnos az 5G adta lehetőségeket egyelőre nem tudjuk kihasználni, de az biztos, hogy időtálló technológiával lett szerelve a Mi 9 Pro.

Az akkumulátor egy 4000 mAh-s telep, amit a 40 wattos gyorstöltéssel kevesebb mint 50 perc alatt nulláról száz százalékra tölthetünk. Szerencsére a telefon mellé csomagolják a 45 W-os töltőfejet, ami PD képes, szóval akár egy ultrabookot is el tud látni energiával. A Mi 9 Pro-t vezeték nélkül is tölthetjük, akár 30 wattos teljesítménnyel is – az ehhez szükséges töltőt külön lehet majd megvásárolni -, ami jelenleg a leggyorsabb vezetéknélküli töltési lehetőség a telefonok között. Az új zászlóshajó képes vezeték nélkül tölteni más eszközöket is maximum 10 wattal, amire nagyon kevés eszköz képes még manapság.

Természetesen ahogyan illik, a legújabb MIUI-jal érkezik, ami már a 11-es verziószámot viseli. Kapunk két új színt is, az egyik a titánium fekete, az érdekesebb viszont a „gyöngyház” fehér, utóbbi ugyanis teljesen matt felületű lesz, ezáltal az ujjlenyomatokat sem fogja gyűjteni.

Megkaptuk a bemutatón az árakat is. Négy különböző verzióban fog megjelenni a Xiaomi Mi 9 Pro, a 8+128, 8+256, 12+256 és 12+512 GB-os modellek érkeznek. A legolcsóbb 160 000 forint körül indul, a legdrágább pedig 185 000 Ft-os áron nyit a piacon.

Xiaomi Mi MIX Alpha avagy Mi MIX 4

VÁÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!! Ilyen ováció mellett általában iPhone-okat szoktak bemutatni, mint most a Mi MIX Alpha készüléket. Az eddigi leginnovatívabb Xiaomi telefon elöl-hátul kijelző, egy függőleges csík töri csak meg a végtelen panel szövetét, amin a kamerák kaptak helyet. A panel két helyen van meghajlítva, így a készüléktest oldalai, a teljes előlapja és a hátlap nagy része is AMOLED kijelzővel van takarva.

A Mi MIX Alpha két oldalán 1-1 nyomásérzékeny ponttal váltották ki a fizikai gombokat, ami a bemutató alapján nagyon jól működik és tökéletesen kézreáll. A különleges kijelzőhöz különleges animációkat is készítettek, így a készülék oldala képes notifikiáció jelzőként működni, de akár a fontosabb információkat is meg tudja jeleníteni.

A véletlen érintéseket szoftveresen küszöböli ki az Alpha, ebben a mesterséges intelligencia segít neki. A hátoldalra hajló kijelző egyik legnagyobb pozitívuma, hogy nincs szükség szelfikamerára, a fő szenzorokat könnyedén használhatjuk az önarckép készítésre. Emellett widget szerűen tud megjeleníteni információkat, de első pillantásra úgy tűnik, hogy ez csak néhány válogatott applikációval fog működni.

A készülékházhoz titániumot és kerámiát használtak – hogy a lehető legjobban védve legyenek a kijelzővel nem fedett részek -, a kamerák elé pedig zafír üveget helyeztek. Ha már a kameráknál tartunk, először a Xiaomi Mi MIX Alpha kapott 108 Megapixeles főkamerát, ami a jelenlegi legnagyobb szenzormérettel rendelkezik – 1/1,33″, ami nagyobb, mint az új iPhone vagy a Mate 30 Pro szenzora -, tehát teljesen indokolt a nagy felbontás. Ezzel 12032×9024 pixel felbontású képeket lehet lőni, ami a bemutató alatt felfedett fotók alapján hihetetlen részletességet jelent. Egy kamera nem kamera, szóval raktak még az Alpha-ra egy 20 és egy 12 Megapixeles egységet, ami segíti a főszenzor munkáját.

Habár a hardverről nem sok szó esett, nagy valószínűséggel a Snapdragon 855+ ketyeg a motorháztető alatt 12 GB RAM társaságában, 512 GB, UFS 3.0 belső tárhellyel. A hihetetlen specifikáció, az elképesztő dizájn és a forradalmi kamerarendszer mellé földöntúli ár is tartozik. Még maga a Xiaomi CEO-ja, Lei Jun is azt mondta, hogy ez a telefon a hardcore fanoknak készült, éppen ezért nem is szégyellősködtek, amikor az árcédulát írták. 20 000 jüant, vagyis 860 000 forint körüli összeget kérnek el a legújabb Mi MIX-ért. Ennyiért majdnem két alap iPhone 11 Pro Maxot lehet kapni, ami hihetetlennek tűnik.

hirdetés