hirdetés

Megérkezett Honor Play 4 széria

Játékra fel!

hír
Megérkezett Honor Play 4 széria 1
írta: hajas
2020-06-04

Leleplezték az új Honor Play 4 és a Honor Play 4 Pro készülékeket. A kínai mérnökök minden jóval ellátták a készülékeket, például profi kamerával és 5G támogatással. A Pro modellből érkezik egy különleges kiadás, ami olyan funkciót fog kapni, amihez hasonlót a konkurencia csak nagyon kevés tagja tud.

Honor Play 4 Pro

A nagyobbik tesó már komolyabb hardverrel lett megáldva. A készülékház alatt egy csúcskategóriás, Kirin 990-es lapkakészlet dolgozik, ami mellé szintén 8 GB RAM és 128 GB belső tárhely társul, így a komolyabb játékok is akadozás nélkül fognak futni rajta. Valamivel kisebb, 6,57 colos, Full HD+ felbontású kijelzőt kapott, viszont a képernyő bal felső sarkában szélesebb a kameralyuk, hiszen 2 szelfikamera csücsül benne: ebből az egyik 32, míg a másik 8 megapixeles, utóbbi ultraszéles látószögű.

Hátul is csak két képrögzítő található, ám ezek elég ütősek: a fő szenzor egy Sony IMX600, aminek felbontása 40 megapixeles és RYYB szűrőt kapott. A Honor szerint ez a technológia 40%-kal több fényt enged be, mint a hagyományos érzékelők. A másodlagos kamera pedig háromszoros optikai zoomot biztosít. Lézeres autófókusz és optikai képstabilizátor is került bele, utóbbi videózás közben nagyon hasznos lehet. A Honor Play 4 akkumulátora kisebb, mint a tesóé, 4200 mAh-s, viszont támogatja a 40 wattos gyorstöltést, ami fél óra alatt 70%-ra tölti az akkumulátort. Fekete és kék színben lesz kapható, 410 dollárért, ami átszámítva 126 400 forintnak felel meg.

Érdekesség, hogy a Pro modellből érkezik egy speciális változat is, amelyen a hátlapi kamerák mellett egy termométer is lesz. Ez alkalmas lesz akár lázmérésre, de a gyártó szerint -20 és 100 Celsius fok között képes lesz bármilyen hőmérsékletet megmérni. Azt sajnos egyelőre nem tudni, hogy ez a kiadás mikor debütál, és az ára sem ismert.

Nem rossz, de…

Sajnos a készülékek hiába kapnak Android operációs rendszert, ettől még a Huawei égisze alá tartoznak, így nem kaphatják meg a Google appokat, vagyis nem lesz rajta például Play áruház, Gmail vagy YouTube. Bár a Huawei gőzerővel dolgozik azon, hogy megfelelő alternatívát kínáljon ezekre az appokra, egyelőre még nagyon távol állnak attól, hogy a Google színvonalát elérjék.

Forrás: GSMArena

hirdetés