hirdetés

Kismillió új termék született a müncheni Xiaomi bemutatón

Rég volt ennyire mozgalmas bejelentés

hír
Kismillió új termék született a müncheni Xiaomi bemutatón 1

Forrás: Mi.com

írta: SonkaMod
2022-10-05

Október 4-én a Xiaomi Európában tartott egy nagyszabású sajtótájékoztatót, amit végül Münchenben nyomtak le. A keynote igen érdekesre sikeredett, még úgy is, hogy nagyjából két és fél óra hosszú volt. Ez idő alatt viszont bemutatták a Xiaomi 12T szériát, a Redmi Padet, jön a Smart Band 7 Pro az EU-ba is, valamint kapunk új TV-ket, egy új robotporszívót és egy felmosós állóporszívót is, kétféle kiadásban. Csak kapkodtuk a fejünket, annyi az újdonság.

Ami nem maradhatott ki belőle, az az 5G, a WiFi 6, az NFC, a Harman Kardon hangzás és a Bluetooth 5.2, viszont vezeték nélküli töltést ezúttal sem kapunk. Háromféle színben lesz kapható, kékben, szürkében és feketében. Ami a variációkat illeti, a 12T-ből kétféle lesz, mind a kettőben 8 GB memória található, a háttértár pedig 128 vagy 256 GB. A Pro variánsból háromfélét csináltak, itt is adott az a kettő, ami a simánál, de van egy erősebb, 12 GB memóriás, 256 GB háttértárral.

Egyelőre még nem kapható, de október 10-től indul az értékesítés például az Aliexpressen. A 12T induló ára 599 € lesz, a Pro verzió kezdő ára pedig 749 €.

Redmi Pad, ami érdekesebb, mint a telefon

Nagyon várta a közönség a Redmi Padet, hiszen a Xiaomi nem szórja nagyon bőkezűen a tableteket, és ez egy jó, mégis olcsó gépnek ígérkezett. 10,61 inch-es, 2K felbontású kijelzőt kapott, aminek 90 Hz-es a képfrissítése, és a tökéletes multimédiás élvezethez még hozzásegít a négy darab sztereó hangszóró is. Mediatek Helio G99-es processzor hajtja, az üzemideje pedig nagyon jó, játékkal 12 órát ígérnek, filmezéssel pedig akár 21-et. 18 wattal tölthetjük, a csomagban pedig jár hozzá egy 22,5 wattos töltőfej is.

Három verzió lesz elérhető, egy 3/64 GB-os modell, ami 279 € lesz, a közepes, 4/128-as kiadás, a legjobb pedig 6 GB memóriával és 128 GB háttértárral rendelkezik. Az értékesítés ennél is október 10-én kezdődik, és vélhetően Kínából olcsóbban hozzájuthatunk majd.

Jön a globál verziós Xiaomi Smart Band 7 Pro

Az eddigi legjobb Mi Band, ami azzal dobbantott nagyot, hogy van már benne GPS. Eddig nem volt még globális verzió belőle, csak kínai, de most az európai piac is kap belőle. Az óra nagyon jól néz ki, az 1,64 inch-es AMOLED kijelző nem piskóta, és akár 12 napos üzemidőt is ígérnek rá. Van benne pulzus-, véroxigén szint, és stresszszint mérés, monitorozza az alvást, értesítéseket mutat, hívásokat jelez, de ami a legjobb, hogy 117 sportmódot ismer, és úszhatunk is a vízálló órában.

Meglátjuk, hogy pontosan mennyit fognak elkéni érte, de a kínai verzió rendelhető a Banggoodról egy ideje, a BGMI7P  kuponkóddal 33 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül.

Új TV-k is érkeznek

Bemutatta a Xiaomi az újgenerációs televíziós családot, ami a Q2 nevet kapta. Olyan nagyon nem lett agyeldobós bejelentés, de egy kis frissítés valóban nem ártott a TV-s palettának. Lenyomták a bejelentőt kemény 3 perc alatt, pedig azért annál többet érdemelt volna. Az új kvantum TV-k 4K felbontással rendelkeznek, QLED technológiával, Dolby Vision IQ-val és Dolby hangzással, 30 watt teljesítményű hanggal. Google TV okosrendszer fut rajta, ahogy az eddigi modelleken is.

Elárultak kezdő európai árakat is, háromféle modell lesz kapható: 50″, 55″ és 65″ képátlókkal, az árakat pedig 599, 699 és 899 euróban határozták meg.

Takarítógépek, amik igen kívánatosak

Három takarítógépet is bemutattak, amelyekből az egyik egy robotporszívó. A Robot Vacuum X10+ egy önürítős gép 4000 Pa szívóerővel, és olyan felmosórendszerrel, aminek a törlő része forog és rá tudja nyomni a felületre, de adott esetben el is tudja emelni a padlótól. Fejlett Ai kamera került bele és a LiDAR szenzorral karöltve nagyon részletes képet kap a környezetéről, így a navigáció is igen fejlett az esetében. A dokkolója kiszippantja a koszt a gépből, a felmosófejeket pedig megtisztítja automatikusan, és feltölti friss vízzel a tartályt.

Két száraz-nedves porszívót is bemutattak. A Truclean W10 Pro nem egy sima porszívó, hiszen gyakorlatilag felmosni is tudunk vele és a nedves szennyeződéseket is összegyűjti. Természetesen vezeték nélkül működik, az aksija akár 35 percnyi takarításra elég energiát is tud tárolni. A gép automatikusan szabályozza az erejét, önjáró, így elég irányban tartani, érzékeli a szennyeződés mértékét, a hengerkefék pedig végig érnek a fején, így a széleket és sarkokat is jól lehet vele takarítani. A másik verzió a W10 Ultra, ami felmelegíti 75 Celsius fokra a vizet, amivel takarít, így még hatásosabban írtja a baktériumokat. Tartozik hozzá egy dokkoló, ami automatikusan újratölti a vizes tartályát és megszárítja forró levegővel a hengerkefét, amivel még kényelmesebbé teszi a takarítást.

A Truclean W10 Pro európai ára 599 € lesz, az Ultrát pedig 799 €-ért kínálják majd.

hirdetés