hirdetés

Insta 360 Go kamera

Mini méret, nagy tudás, szuper ár

hír
Insta 360 Go kamera 1
írta: Don Kartács
2019-10-08

Itt a méltán híres Insta 360 One X kistestvére, az egylencsés, sokkal olcsóbb Insta 360 Go. A 60 000 Ft körüli ár miatt azt tippelem, hogy ez fog igazán elterjedni, hiszen az alaptulajdonságai – szoftver, stabilizálás, szabad forgatás a térben – megegyeznek a drágább modellel, és még ennek a kütyünek is 2.7K a felbontása. A kis méret ráadásul korlátozott folyadékállósággal társul, ami kifejezetten alkalmassá teszi vízi és téli sportok eseményeinek rögzítésére.

Remek tapasztalataim másik letétményese a kiváló app, ami rendkívül egyszerűen kezelhető, és itt az egyszerűség szónak mindenképpen pozitív jelentése van. Mikor láttatok olyat utoljára, hogy egy telefonos szoftverrel gyakorlatilag készre lehet vágni egy mozgógépet? Az Insta 360-on kívül én nem nagyon találkoztam ilyennel, ráadásul a Windows-os programjuk is remek.

Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy elég sok minden megkülönbözteti a Go-t a One X-től, nem véletlenül olcsóbb az előbbi. A dupla lencse helyett csak egyet kaptok, így a felbontás is nagyjából a felére, 2.7K 25 FPS-re esik, de még így is 180 fokos „félgömbön” forgathatjátok a teret, tetszésetek szerint. Több tíz gigányi síelést töröltem már le azért, mert remegett a kép, pedig azokat még GoProval vettem fel. Az Insta 360 Go ráadásul ellenáll IPX4 szabvány szerint a folyadékoknak, nem kell tokba tenni, szuper kicsi, így akár egy homlokpántra, kabáthajtásra vagy éppen a mellkasotokra is feltehetitek, úgy is használható.

Ráadásul nem kell eltalálni a szöget sem – ami nekem tipikusan nem sikerül, és vagy az eget vagy a földet nézem -, szoftveresen odafordíthatjátok, ahol a cselekmény történik. A fentieken túl ráadásul vicces, a cég odafigyelését jól bemutató újításokkal is előállt. A TWS fülesek óta ismert dokkolóval tölthetitek az apróságot, tud vagy féltucat speciális működési módot – timelapse, hypelapse, slow motion, interval stb. -, szóval tényleg hozza a csúcskamerák színvonalát.

Akit felajzottak a fentiek, annak van egy további jó hírem, szereztünk hozzá kupont, így a BGInsta360GoCam kóddal 54 000 Ft-ra faraghatjátok le az árat. Ne felejtsétek el az áfa- és vámmentes EU Priroity Line szállítási módot kiválasztani.

hirdetés