hirdetés

Hubsan Zino 2 drón

Mavic killer sokkal olcsóbban?

hír
Hubsan Zino 2 drón 1
írta: Don Kartács
2019-12-12

Nem sok idő telt el azóta, hogy körberajongtam a Hubsan Zinot, ami 75 000 Ft-ért kiváló vétel volt, és ti is szerettétek. Nem véletlen, stabilizált 4K 30 FPS képes gépet ennyiért senki nem adott. A második széria azonban szinte minden paraméterében túltesz az előzőn: nőtt az üzemidő, a hatótáv, optikai szenzorral stabilizálja a magasságát, fejlődött a távirányító, és már a kamera is 4K 60 FPS-sel képes a videókat rögzíteni. Az ára 120 000 Ft körül alakul, ami még bőven a Mavic széria alatt marad, de a Xiaomi Fimi X8 SE-t is szorongatja.

Változott a távirányító is, a joystickek DJI/Xiaomi módra leszerelhetőek, illetve az eddigi sík felületbe egy LCD kijelzőt is építettek, ahol a telemetria adatokat – távolság, magasság, sebesség, repülési mód stb. – követhetitek nyomon. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem feltétlenül kell az applikációból vezérelni a gépet, igaz az élőkép biztosan a telefonotokra fog érkezni. Mivel a Hubsan Zino rendelkezik GPS modullal, ezért várhatóan számtalan elektronikus funkciót örökölt az elődmodelltől, amelyeket vélhetően továbbiak egészítenek ki:

  • automatikus fel- és leszállás
  • automatikus hazatérés
  • különböző cinematic módok: panoráma, orbit és hasonlók
  • leszállópadra landolás
  • követés

És nyilván még sok minden más is, de ezek pontos működése csak egy éles teszt során fog kiderülni. Az ára 120 000 Ft az első 1000 darabra, a kiszállítás január 1-től indul, így érdemes sietni a vásárlással. Aki pedig megelégszik a Hubsan Zinoval, az extrém alacsony áron, 66 000 Ft-ért azt is hazaviheti. De a legjobb vétel szerintem a 80 000 Ft-ba kerülő 3 akkumulátoros és hordtáskás bundle csomag, én arra is simán rámennék.

hirdetés