hirdetés

Hamarosan érkezik a Chuwi új notebookja, a GemiBook xPro

Új fiú a placcon, Core i3-N processzorral

hír
Hamarosan érkezik a Chuwi új notebookja, a GemiBook xPro 1

Forrás: Chuwi

írta: Don Kartács
2023-02-21

A Chuwi általában az alsó-közép kategóriában tevékenykedik a notebook szegmensben, szolid, de nem túl drága eszközöket gyárt. Most jutottak el az új generáció gyártásáig, és nemcsak a konkurenciát igyekeztek utolérni, hanem egy ugrással eléjük is kerülni. Az új modelljük a GemiBook xPro, amit az Intel 2023 januárjában bemutatott Core i3 szériájához tartozó N100 processzor hajt, ez volt az első notebook amit ezzel a központi egységgel szerelnek. Ez egészül ki 8 GB RAM-mal és a 256GB-os M.2 SSD háttértárral, illetve WiFi 6 és BT 5.2 chippel. Az árra egyelőre várni kell, de addig is nézzük meg, mit rejt magában az új Gemibook xPro!

Hogy mennyi benne a kraft, azt egyelőre nehéz megmondani, de a Chuwi azt állítja, hogy a két alap 3DMarkos teszt szaggatásmentesen elfut rajta, illetve a League of Legends játék is hoz átlagosan 56 FPS-t, igaz ezeket nehéz lefordítani valós életben is előforduló forgatókönyvekre.

Érdemes a notebook többi részegységének műszaki paramétereit is megemlíteni,

a kijelző szerepét a 14,1 inch méretű IPS panel tölti be, a felbontása Full HD,

és állítólag 180 fokban kihajtható, tehát gyakorlatilag vízszintesig lefektethető. A készülék csak 1,4 kilogrammot nyom, és nincs 20 mm vastag, illetve jó eséllyel már Windows 11-gyel érkezik. Jó kis szaladgálós masina lesz, már csak az árára leszünk kíváncsiak. Addig is böngésszétek át a Chuwi weboldalát, ahol a közeljövőben kikerülnek a részletes specifikációk az új masináról.

hirdetés