hirdetés

Google Pixel 8 70 000-rel olcsóbban mint itthon

Több mint 20%-ot nyerhettek a dolgon

hír
Google Pixel 8 70 000-rel olcsóbban mint itthon 1

Forrás: ELECZONE Espana Store

írta: Don Kartács
2023-11-11

Nemrég jelent meg a Google Pixel 8, amiről hírt is adtunk másik oldalunkon a Reflekten. A Pixel 8 készülékek – mert van a sima meg a Pro – ugyan nem kínai termékek, de néha ilyenekbe is bele lehet futni Aliexpressen, most az ELECZONE Espana Store kínálatából lehet elvinni sokkal olcsóbban, mint itthonról. A Tensor G3 processzor köré építkező, 8/128-as modellért a 11SALE100  kuponkóddal 236 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek spanyol raktárból, 6 USD-s szállítással. És mennyi itthon? Ennyi, a legolcsóbb ár is 300 000 felett van.

Google Pixel 8 – Filigrán „alapmodell”

A Google Pixel nyolcadik szériájának alapmodellje – tehát nem a Pro – érthető el Aliexpressen jóval olcsóbban, mint itthon. De mit is érdemes tudni az Alphabet bábáskodása nyomán megszületett telefonról? Egy Tensor G3 központi mag köré építkezik, ami a Google és a Samsung közös összefogásának eredménye és egy meglehetősen bika chipről van szó. Ez egészül ki 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB háttértárral, ebben az esteben a 8/128-as variánsról van szó. A két telefon közül a Pixel 8 a kisebb. 6,2 inch-es képátlóval büszkélkedhet, a felbontása FHD+, és 120 Hz-en frissül az AMOLED megjelenítő. A fényereje 2000 nit, ami brutálisan sok, és a „victusi Gorillák” védik a felületét a karcoktól. Nem mellékesen a DxOMark listáján jelenleg az első helyet foglalja el a kijelzők rangsorában.

Kamerafronton sem kell szerénykednie a Pixel 8-nak, annak ellenére, hogy a nagy mutatványt a Pro tudja. A Pixel 8 előlapi egysége 10,5 MP-es, hátra pedig egy dupla szenzoregyüttes került, 50 és 12 megapixellel. Utóbbi az ultraszéles szenzor, autófókusszal és makró lehetőségekkel. A specialitásairól a lenti videó ad bővebb tájékoztatást. Ami az akkumulátort illeti, 4575 mAh-val büszkélkedhet a kisebbik modell, ezt 27 W-tal lehet vezetéken és 15 wattal vezeték nélkül tölteni.

Mint minden újonnan megjelenő flagship telefon esetében, itt is megvannak az 5G-s képességek,

ami az igazán gyors mobilnetezéshez kell. További könnyítés és környezetvédelmi szempontból is előremutató megoldás, hogy a Google leszerződött a Ifixittel, így könnyedén lehet akár otthon is cserélni az akkumulátorát.

Itthon a legalacsonyabb ár az Árukereső szerint 301 600 forint, kint pedig a11SALE100  kuponkóddal 236 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek spanyol raktárból, 6 USD-s szállítással. Ez 65 600 forintos különbség, ha rászámolom a 6 USD-t, akkor is majdnem 65K a differencia, ami már azért elgondolkodtató.

hirdetés