hirdetés

Elkezdődött az új Xiaomi zászlóshajó, a Mi 11 értékesítése

Mondanunk sem kell, elképesztően ütős lett a hardver

hír
Elkezdődött az új Xiaomi zászlóshajó, a Mi 11 értékesítése 1
írta: SonkaMod
2021-02-08

A Xiaomi telefonok közül mindig a Mi széria a legjobb és legdrágább, ez a Mi 11 esetében is várható volt. A márka legújabb kirakattípusa nem okozott csalódást, a piac csúcsát képviseli. Egyelőre még csak korlátozott mennyiségben került a boltok polcaira, de az Aliexpressen nagyszabású promóció keretépen árulják az első készletet. A kütyü megkapta a Snapdragon 888 SoC-t, tehát ez az első olyan okostelefon, ami kereskedelmi forgalomba került ezzel a processzorral. Továbbá brutális mennyiségű memóriát és háttértárat pakoltak bele, és a kijelző és kamera téren is tud villantani.

A telefon hátoldalán háromelemű kameraeggyüttes kapott helyet, ebből a főszenzor 108 MP-es, optikai képstabilizátoros, mellette pedig egy 13 MP-es ultraszéles (FOV 123 °) és egy 5 MP-es telemakro lencse fért el, természetesen egy LED villanó társaságában. Felvételeket maximum 8K felbontásban tudunk vele készíteni 30fps mellett, míg a 4K megy 60fps-sel is. Az előlapra ’in-display’, 20 megapixeles szelfikamera került, ezzel maximum 1080p/30fps-es videók készíthetők. Ujjlenyomat-olvasót nem láthatunk a hátoldalon, mivel a kijelzőbe lett beépítve. Ha ezzel nem szeretnénk élni, akkor mesterséges intelligencia alapú arcfelismeréses feloldásra is lehetőség van.

A készülékbe került NFC chip is, a Google Pay segítségével pedig ez már hazánkban is használható mobiltelefonos fizetésre, illetve egyes bankoknál szintén elérhető ez a funkció saját alkalmazással. Nagy öröm, hogy van a készüléken infraport, pedig azt előszeretettel felejtik le mostanában a felsőkategóriás kütyükről is.

Nem is kérdés, hogy egy ilyen kategóriájú telefonnak 5G képesnek kell lennie, ez pedig a Mi 11 esetében teljesül is. Bár nem tudjuk pontosan, hogy itthon ezt mikor lehet majd használni, de Budapesten már biztosan gőzerővel dolgoznak az 5G hálózat kiépítésén. Két SIM kártyát fogad a készülék, és WiFi 6-tal is felszerelték. Bluetooth chipből megkapta az új, 5.2-es verziót, GPS-ből pedig látja a Galileo, Glonass és Beidou műholdakat is.

4600 mAh-s akkumulátor került bele, amit 55 wattos gyorstöltéssel lehet tölteni kábellel, de vezeték nélkül is elérhető vele az 50 wattos teljesítmény, ami brutálisan jól hangzik. Tudja továbbá a fordított vezeték nélküli töltést is, ez azt jelenti, hogy egyéb erre képes eszközünket tölthetjük a telefon hátoldalához érintve.

További érdekesség, hogy elméletileg nagyon jól szól a telefon hangszórója. Ez furán hangzik, hiszen ilyen kis hangszórókkal nem lehet csodát művelni, de a Harman Kardon fejlesztette bele a hardvert, akiknek azért nagyon jól csengő nevük van a szakterületen.

Egyelőre itthon nem lehet kapni a típust, Aliexpressen is csak korlátozottan érhető el, egyelőre csak kínai raktárból. A mai naptól kezdve, egészen február 10, délután 3 óráig különleges, előrendelési akcióban kapható a telefon. Ha felhasználjuk a csak Magyarországon működő ACODE80MI11 kuponkódot, akkor még $80 lejön az árból. Így a 128 GB-os verzió 199 500 forintért elérhető, míg a nagyobb, 256 GB háttértárral szerelt készülékért 214 500 forintot kell kifizetni. Ezek egyáltalán nem alacsony árak, de jelenleg ez a világ egyik legerősebb telefonja, a Xiaomitól pedig már megszoktuk, hogy a Mi széria kifejezetten jóra sikerül a magas árazással együtt.

hirdetés