hirdetés

Egy újabb kínai elektromos bringagyártó lépett színre

Komoly bringák a Geekbuyingtól

hír
Egy újabb kínai elektromos bringagyártó lépett színre 1
írta: SonkaMod
2021-07-07

A Geekbuying kínálatába tört be az Eleglide, akik nem aprózták el, egyből többféle modellt is kitoltak a nagyközönség elé. A szokásos kempingbiciklis megoldással nem rendelkeznek, hanem sokkal izgalmasabbak, normál, nagyméretű kerékpárokat is készítenek, kivehető akkumulátorral, nagy hatótávval, amelyekkel már bőven lehet túrázni is. Jó hír, hogy viszonylag olcsók a termékeik, az itthoni kínálatot magasan verik (ár/érték arányban), ráadásul ezt is EU raktárból küldik, teljesen áfamentesen.

Az Eleglide egy vadiúj brand, amit a Geekbuying webáruház alapított. Kínában ez elég bevett szokás, hogy a nagyobb forgalmazók csinálnak saját termékeket is. Ez azért jó, mert ezeket a tételeket olcsóbban tudják adni, hiszen nem kell közvetítőket fizetni, teljesen szabadkezet kapnak az árazásban. Nyilván azzal a kitétellel, hogy ők is keresni akarnak rajta, de hát az furcsa is lenne, ha nem akarnának.

A biciklik első ránézésre hasonlítanak a többi kínai elektromos biciklihez, de az M1 és az M1 Plus modellek elég meggyőzőek, amit annak köszönhetnek, hogy rendkívül hasonlítanak az Európában elterjedt modellekhez.

Eleglide M1

Mondhatnánk, hogy ez az alapmodell, és ez olyan szempontból igaz is, hogy ez a legolcsóbbik variáns, de azért kezdőszettnek nem nevezném. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy meglátásom szerint ez rendelkezik a legjobb ár/érték aránnyal, így számomra ez a legérdekesebb modell is egyben.

26 inch-es kerekei vannak, ami sztenderd mountain bike méret, és a kialakítása is arra enged következtetni, hogy ezt komolyabb túrákra tervezték. Masszív alumínium vázat kapott, és előre lengéscsillapítós villát szereltek. 21 sebességes, elöl három, míg hátul 7 fogaskerékkel. A váltókar és a hátsó váltó Shimano, az első váltószerkezet pedig SunRun, ami lényegében egy Shimano kompatibilis kínai megoldás. Tárcsafékeket kapott mind a két kerékre, ami egy elektromos kerékpárnál maximálisan indokolt is. Apró figyelmesség, hogy az elejére még lámpát is szereltek, amit a kormányról lehet kapcsolni.

250 w teljesítményű a motorja, az akkupakkja pedig 36 V-os és 7,5 Ah-s. Tud tisztán elektromosan is menni, ilyenkor a maximális sebessége 25 km/h, de nem erre találták ki, hanem arra, hogy rásegítéssel tekerjünk vele. Például egy nehéz hegyi terepen, fölfele nagyon jól jön egy kis rásegítés, így még a kevésbé kondiban lévő személyeknek is élményt nyújt a tekerés, és nem csak szenvedést ad. Tisztán elektromosan 30 kilométert lehet vele menni, rásegítéssel viszont már a 65 km is elérhető.

Ötlépcsőben állítható a rásegítés erőssége, valamint van egy 6 km/h-s mód is, amit akkor kell használni, ha például fel akarjuk tolni a járgányt egy hegyre. Ilyenkor rásegít egy picit a bicikli, tehát könnyedén feltolhatjuk bármilyen magaslatra.

Az akkumulátora kivehető és közvetlenül tölthető. Ez a tolvajok ellen is hasznos, hiszen a pakk nélkül jóval kevesebbet ér a járgány, valamint meglépni is nehézkesebb nélküle.

Az Eleglide M1 egy teljesértékű all terrain elektromos bringa, amit rendkívül kedvező áron vásárolhatunk meg. A GKB722S kuponkóddal mindössze 228 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, ami nagy szám, hiszen hasonlók itthon akár többszázezer forinttal többe kerülnek. A bicót EU raktárból küldik, teljesen ingyenes szállítással, illetve mindenféle importköltség nélkül.

Eleglide M1 Plus

Ahogy a neve is mutatja, ez a sima M1-nek a továbbfejlesztett változata. Immáron 27,5 inch-es kerekekkel, ami a hagyományos felnőtt biciklik sztenderd mérete. A váltórendszere, motorja, fokozatai, váza megegyezik az alap variánssal, de ennek fekete a színe. Akkumulátor fronton viszont igen nagy a változás, hiszen ez már 12,5 Ah-s pakkot kapott. Ezzel már rásegítős módban lehet 100 kilométert is menni.

Érezhető a változás az M1-hez képest, a kérdés csak az, hogy vajon megéri-e a felárat. A nagyobb kerékkel könnyebb a városban tekerni, a nagy akkumulátor pedig új távlatokat nyit. Ez a modell a GKB723S kuponkóddal körülbelül 280 00 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül. Ezt is EU raktárból küldik, teljesen importköltésg mentesen.

Eleglide F1

Ez egy összecsukható verzió, ami leginkább hasonlít a Kínából kapható más szerkezetekre, de azért ez is elég komoly. 26 inch-es kerekeket kapott, ami ebben a szegmensben több, mint meglepő. A váza az összecsukhatóság miatt kifejezetten izgalmasra sikerült, de elég jól néz ki. Itt az akkumulátor már el van rejtve a vázban, de attól még eltávolítható és közvetlenül tölthető.

A motorja ennek is ugyanaz a 250 wattos kefenélküli darab, az akkupakk kapacitása pedig 10,4 Ah, amivel rásegítéses üzemmódban 85 km-t bír egy töltéssel. A fékek, a módok, a váltórendszer mind ismerős lehet a másik két bringáról, de azért még van különbség. Ez a modell már nemcsak előre, hanem hátra is kapott egy lengéscsillapítót.

Ez a variáns az M1 Plushoz áll legközelebb árban, és az azért van, mert össze lehet csukni, tudásban egyébként az M1 és az M1 Plus közé tehető félúton. A Geekbuyingon a GKB724S kuponkóddal 268 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megvásárolható, és természetesen ezt is lengyelországi raktárból küldik, teljesen ingyenes szállítással, importköltségek nélkül.

hirdetés