hirdetés

Egy új kínai mini PC gyártó lépett piacra

A Trigkey rögtön több modellel is debütált

hír
Egy új kínai mini PC gyártó lépett piacra 1
írta: SonkaMod
2021-11-02

A Trigkey egy 2021-ben alapított, kisméretű számítógépeket gyártó vállalat, akik máris több modellel is piacra léptek. A termékpalettájuk kifejezetten az alsó kategóriára fókuszál, így van extrém olcsó gépük, de azért viszonylag erős konfigurációjuk is. A Banggoodon már árulják is pár terméküket, és igen jó áron mérik őket, akinek nem kell egy atomerőmű, csak egy olcsó kis PC, az biztosan megtalálja ezekben a számításait.

Egy új kínai mini PC gyártó lépett piacra 2

Trigkey Green G1

Ez a konfiguráció az Intel Celeron J4125-ös processzorra épül, ami egy két évvel ezelőtti négymagos lapka, 14 nm-es csíkszélességgel és maximum 2,7 GHz órajellel. Nem a legerősebb proci a világon, de alap dolgokra ez is megteszi. A Trigkey emellé normális mennyiségű memóriát pakolt, ami 8 GB-ot jelent, és ezek DDR4-es modulok. A háttértár megválasztható, van 128 GB-os és 256 GB-os kiszerelés is. Beépített Bluetooth 5.0, duális WiFi és két gigabites LAN csatlakozó van benne. Az előlapon két USB 3.0-s csatlakozó és egy Type-C került egy jack dugalj társaságában. A hátoldalára két USB 2.0-s port, és dupla HDMI kimenet is került a tápcsatlakozó mellé.

Előre telepített Windows 10 operációs rendszerrel árulják a gépet, így már rögtön üzembe is helyezhető. Ajánlott irodai munkára, böngészésre és nem túl energiaigényes feladatokra. Az ára barátinak mondható, a 128 GB-os verzió a BGTRMNG1S kuponkóddal 57 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, a több tárhelyű variáns pedig a BGbe3a1a kuponkóddal 63 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba. Nem vészes összegek, de nyilván tükrözi azt, hogy belépőszintű konfigurációkról beszélünk.

Egy új kínai mini PC gyártó lépett piacra 3

Trigkey Green G2

Amennyiben a processzor teljesítményét nézzük, a G2 modell nem sok előrelépést jelent. A Celeron N5095-ös processzor nagyon hasonló, mint az előbbi gépbe került J4125-ös, csak újabb, és már 10 nm-es csíkszélességgel rendelkezik. Viszont két verzió van ebből a PC-ből is, és ebből a gyengébben van 8 GB RAM és 256 GB-os SSD, és az erősebbe már 16 GB memória és 512 GB-os háttértár került. Azért ez utóbbi már egészen acélosnak mondható, de nyilván még mindig a belépő kategórián belül. Wifi 5, Bluetooth modul és gigabites LAN itt is adott, és erre is került összesen 4 darab USB 3.0-s csatlakozó, egy Type-C port, jack dugalj és két darab HDMI kimenet.

A Green G2 alig különbözik valamiben a G1-től, de az erősebb verziója már tényleg mutat előrelépést. Az ára igazán baráti ennek is, előrendelési akcióban vásárolható meg az olcsóbb modell 66 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, és az erősebb pedig 82 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért.

Egy új kínai mini PC gyártó lépett piacra 4

Trigkey Speed S

Ez már egy sokkal komolyabb gép, mint a Green szériások. Egy Intel Core i5-8279U ketyeg benne, ami már abszolút nem belépőkategóriás chip. Ez egy két évvel ezelőtti processzor, négy maggal és 8 szállal, maximum 4,1 GHz-es frekvenciával. Az alap Speed S-be 8 GB memória és 256 GB-os SSD került, és erre a konfigurációra lehet már azt mondani, hogy nyugodt szívvel használhatjuk szinte minden alapfeladatra. Nem fog döcögni rajta a böngészés, még akkor sem, ha sok oldal meg is van nyitva. Az erősebb variánsba pedig 16 GB memória és 512 GB-os SSD került. Ez már komoly feladatokra is ajánlható, de mivel nincsen benne dedikált videókártya, így nyilván a nagy játékokat el kell felejteni, és más 3D-s szoftvereket is. Már WiFi 6 is van benne, valamint Bluetooth chip is. Négy darab USB 3.0-s csatlakozó, LAN, Type-C port, jack és két HDMI port került rá.

Egy tisztességes középkategóriás mini PC a Speed S, de ez már az árát tekintve is magasabb ligában játszik, mint a Green széria tagjai. Az olcsóbb variáns 135 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba, a drágábbik pedig 162 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül. 

hirdetés