hirdetés

DJI Ronin SC kamerastabilizátor

Az új gimbalkirály

hír
DJI Ronin SC kamerastabilizátor 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-01-31

Az Apavlog szerzője, Mesterházi Dávid csinált egy videót a DJI Ronin SC-ről, ehhez hasonló gimbalt mi is teszteltünk tavaly, Feiuytech G6 Plus néven. A DJI terméke persze sokkal több mindent tud, 2 kilogrammig képes kamerákat fogadni, működik kétoperátoros módban, képes a fókusz állítására, tonnányi elektronikus funkcióval – pl. tárgy és személykövetés – rendelkezik, szóval igazi csúcsterméke a kézi stabilizátoroknak. Lássuk, Dávid mit hozott ki belőle.

Amin viszont konkrétan lehidaltam azok a szoftveres funkciók. Egyrészt a már drónokról is ismert Active Track funkciót ez is tudja, így követhettek vele automatán tárgyakat és személyeket is. Ez akkor jön kifejezetten jól, ha egyedül forgattok, ilyenkor beállítjátok magatokra a követést, és már mehet is a móka. A Force Mobile képességgel pedig egy másodlagos operátor is vezérelheti a gimbalt a telefonjának giroszkópja segítségével, így akár csapatmunkában is videózhattok.

A DJI Ronin SC-hez természetesen számtalan kiegészítő érhető el, például a nagyon hasznos kétkezes állvány, de a kedvencem a szervomotorral vezérelt optikai zoom. Ez persze csak a jéghegy csúcsa, még számtalan egyéb okossággal játszhattok, ha egy Ronin SC-t birtokoltok.

hirdetés