hirdetés

Budget király

Megjelent az új Segway-Ninebot E22 roller

hír
Budget király 1
írta: Don Kartács
2020-06-30

Két éve jelentek meg a Ninebot ES széria rollerei, a cég pedig úgy érezte, hogy ideje leváltani őket. Az utódmodell az E22, ami az ES2 örökségét viszi tovább, de mindenen csiszoltak egy picikét, változott a váz, nagyobb lett a kerék és a továbbiakban is kitolható a hatótávja 45 km-ig a kiegészítő akkumulátornak köszönhetően. A pre-orderes ára elég magas, 149 900 Ft-ot kérnek érte, várhatóan ez csökkenni fog, amint ténylegesen elérhető lesz széleskörben a termék.

A kerékméret 8-ról 9 inch-re nőtt és egy speciális, duplafalú, defektmentes gumit kapott, ami állítólag remekül rugózik, így fölöslegessé váltak a rugóstagok, ezzel egyszerűsödött a szerkezet. Azt én is meg tudom erősíteni, hogy az elődöben ezek annyira nem működtek jól, sokszor felütöttek, illetve állítgatni kellett őket súlytól függően. Nyilván az sem mindegy, hogy ezzel a gumi gyakorlatilag gondozásmentessé vált, nem kell lecserélni, hiszen nem tud kilyukadni, csak az elkopás az ellensége.

A hatótáv egy nagyon érdekes kérdés, mivel az akkumulátorméret nem sokat változott. A gyári adat a hatótávra 22 km, az előzőnél 25 kilométert adtak meg, de ez a gyakorlatban inkább 15-17 kilométert tett ki. A kérdés az, hogy a kerék hogyan befolyásolja ezt az értéket, hiszen a lapos és a kellően felfújt gumi között grandiózus a különbség. Összességében sok plusz kilométert is eredményezhet az új megoldás. A sebességet limitálták 20 km/órában, nem tudom ennek a hatótáv biztosítása-e az oka vagy sem, de az előző modellek 25 és 30 km/órát tudtak.

Természetesen a kiegészítő akkumulátor a továbbiakban is felszerelhető a rollerre, ezzel a hatótáv kitolható 45 kilométerre, ez viszont nem az alapcsomag része, hanem további dollárokat kell érte kifizetni. A lényeg viszont nem derült ki, hogy vajon az elődmodellek hibáit kijavították-e.

A fentiek kapcsán az jutott eszembe, hogy pont a lényeg nem derült ki, hogy vajon a korábbi hibák kijavításra kerültek-e. Ráadásul vannak olcsó ellenlábasok, például a Kugoo modelljei, de említhetném az N7 és az N4 rollereket is, amelyek viszonylag hasonló menetteljesítményekkel rendelkeznek, és mindkettő 110 000 Ft körül érhető el, német raktárból.

hirdetés