hirdetés

Brutális újdonsággal köszönt be a Roborock

Öntisztító, önürítő dokkolóval ül fel a trónra az új robotporszívó

hír
Brutális újdonsággal köszönt be a Roborock 1

Forrás: Geekbuying

írta: Don Kartács
2022-07-07

Meghalt a király, éljen a király, hiszen megjelent a Roborock S7 Pro Ultra, minden idők legbrutálisabb robotporszívója. Az önürítős szörnyeteget 7 hétre lehet automatizálni, kitisztítja saját magát, háromféle térképet épít, 4 szintes házakat kezel és brutális 5100 Pa-os szívóerővel rendelkezik. A legérdekesebb tulajdonsága a már S7-ből is ismert VibraRise technológia, amelynek a segítségével képes percenként 3000 alkalommal megrezegtetni felmosóplatniját, illetve automatikusan megemelni azt, ha a szőnyegekhez ér. A brutális takarítóeszközhöz pont ilyen ár társul, 397 000 Ft-ért kelleti magát a bemutató keretében.

Az S7 Pro Ultra is megkapta a VibraRise technológiát, vagyis a robot képes percenként háromezerszer megrezegtetni a feltörlőplatnit, ezzel gyakorlatilag tényleges felmosást valósítva meg. Sőt, ki is pucolja a felmosórongyot, ha arra adtok utasítást. Az automatizáció következő foka, hogy már no-mop zónát sem kell kiraknotok a térképre, mert az S7 Pro Ultra automatikusan felemeli a felmosó adaptert, mikor ilyen területre érkezik, és így nem vizezi össze azt.

Újabb extra a gyorstöltés, amit kicsit nehéz volt értelmeznem. 30%-kal gyorsabban feltölt, mint a korábbi modell, bár nem tudom ennek mennyi gyakorlati relevanciája van egy robotporszívó esetében. A cég szerint annyi, hogy időzíthető a feltöltés ideje éjszakára is, amikor a világ áramfogyasztása kisebb, illetve az éjszakai áram is olcsóbb, szóval ez egy érdekes kísérlet a költségek csökkentésére. Természetesen ez is rendelkezik az összes szoftveres funkcióval, amivel a kisebbik modell, több szintes házakat kezel, feldarabolja lakást helyiségekre, amiket külön paraméterezhettek takarítási szempontból. A térképre berakhatjátok a bútorokat is, és ha körülötte kosz alakulna ki, akkor egyetlen gombnyomással odaküldhetitek az S7 Pro Ultrát, ami egyből teszi is a dolgát.

A három térképezési mód közül – a hagyományosak a 2 és a 3D – elvileg az egyik a speciális Mátrix térkép funkció, ami vonalrajzos 3D térképezést tesz lehetővé, de ez csak egyes iPhone modellekre érhető el, azt gyanítom, hogy a beépített LIDAR szkennerhez lehet köze, de majd a tesztek alatt pontosan kiderül. A termék bemutatóját a mai napon tartják az eseményt ezen a linken érhetitek el. Az ára 990,09 USD dokkolóval együtt, ami nagyjából 397 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot jelent. A terméket EU raktárból küldik, és kaptok mellé egy Tronsmart Battle fülhallgatót is.

hirdetés