hirdetés

BLUETTI EP600 és B500 energiatárolási rendszer

Komplett szigetüzem is megvalósítható a BLUETTI termékeivel

hír
BLUETTI EP600 és B500 energiatárolási rendszer 1

Forrás: Bluetti.com

írta: Don Kartács
2022-11-10

A BLUETTI egy energiatárolási megoldásokkal foglalkozó, 2019-ben alapított amerikai ”startup” cég, amelyik Kínában gyártja a termékeit. Az új EP600 és B500 rendszerükkel szigetüzem is létrehozható, vagyis fizikailag akár a hálózattól függetlenül is ellátható elektromos árammal, tehát a betáp oldalon megújuló energiaforrásból is újratölthető. A rendszer kapacitása akár 79 kWh-ig is növelhető, szóval itt már nagyon nem egy gyerekjátékról van szó.

Az EP600 egy moduláris energiaellátó rendszer,

aminek az alapkapacitása 9 kWh – ez tartalmazza az EP600-at és 2 darab B500 akkumulátort –, de további B500-as akkumulátorokkal – összesen 16 darab kapcsolható össze ez 79,3 kWh-ra növelhető, amivel egy nagy családi ház is igencsak sokáig ellátható árammal. A terhelhetősége 6000 W, ami szinte minden fogyasztó számára elegendő – a szinte alapnak számító 16 A-es hálózati betáplálással számolva 3680 W-ot tudtok egyszerre használni –, míg a bemeneti oldalon 6000 W-os töltési teljesítmény állhat rendelkezésre, napelemek formájában, igaz ez nem a készlet része, hanem külön meg kell vásárolnotok.

A rendszer szinte teljesen hangtalanul – 50 decibel zajszint alatt – teszi a dolgát, és kültérre, védett helyre is telepíthető, köszönhetően az IP65-ös szabványt teljesítő burkolatoknak. Természetesen 24/7-es szünetmentes tápegységként is működik, vagyis áramkimaradás esetén megtápolja az eszközöket. Egy ilyen szintű rendszernél a távoli menedzselés szinte kötelező funkció, és természetesen itt is adott, a BLUETTI applikációból minden állítható akár a világ másik feléről is. A rendszerre 10 év garanciát vállal a gyártó, de hát ez egy ekkora beruházásnál szinte már el is várható. Az alap szett, ami tartalmazza az EP600 invertert és 2 darab B500 akkumulátort – tehát 9 kWh kapacitást -, ugyanis 3 600 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, és minden további LiFePO4 4096 Wh-s akkumulátor további 1 200 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vásárolható meg, viszont mindkét ár „early-bird” kedvezménnyel értendő, amit december 31-ig lehet igénybe venni. A termékek november 1. 10:00-tól rendelhetők meg, 1000 EUR előleg befizetésével, a szállítás pedig ingyenes. Az eszközök telepítéséhez opcionális telepítési szolgáltatás is igénybe vehető.

hirdetés