hirdetés

Az Apple szerint van új a nap alatt!

Érkezik a legújabb iPhone

hír
Az Apple szerint van új a nap alatt! 1

Forrás: Freepik

írta: SonkaMod
2022-08-30

Szeptember, a hónap, amikor minden kiderül. Legalábbis a legújabb iPhone széria tagjairól mindenképpen. A Standard méret mellé érkezik három nagyágyú is, a Max, a Pro és a Pro Max. Utóbbi kettő ráadásként tudásban sem mindennapi, amit kínál.

Hogy mire gondolunk?

Például az iPhone 14 Max tok előnyeire. Egyrészt a paletta tagjai egytől-egyig jól néznek ki. Vagyis egyáltalán nem veszik el a 14-es széria báját, szépségét. Nem csorbítják a kisugárzását, ellenben olyan burokkal ajándékozzák meg, ami bírja a strapát. És lássuk be, a rohanós mindennapokban ez az, ami feltétlenül elengedhetetlen a karcoktól mentes használathoz. Akik eddig abban gondolkodtak, hogy majd az előző sorozat tagjait levetkőztetik, hiszen jók lesznek azok a tokok a 14 esetében is, jobb, ha lemondanak erről a tervükről. Ugyan az elgondolás abszolút helytálló, sőt logikus, de az Apple annyi év után valóban változtat a külső stílusjegyeken. A notch megszűnik, és ami a tok szempontjából figyelemre méltó különbség, hogy a kamerasziget kiszélesedik.

Forrás: Freepik

A notch tényleg leköszön?

Bizony! És hogy ez miért akkora szám? Hiszen androidos készülékek esetén ez a váltás már réges-régen megtörtént. Nos, pont ezért. Mert sokan, sokat vártak rá! De végül bekövetkezett. A notch helyébe kétféle vágat kerül. Egyrészt egy pirula alakú, ami mögül a face ID kukucskál. Másrészt egy lyuk formájú, ami az előlapi kamerát rejti el a kíváncsi tekintetek elől.

Mindeközben a kifinomult eleganciára, letisztult egyszerűségre továbbra sem lehet panasz! Viszont, ha már a kijelző átalakulását hoztuk szóba, akkor azt is meg kell említenünk, hogy külön a képernyő védelmére érdemes odafigyelni. Sokan állítják, hogy ez pusztán tudatos alkalmazással megoldható, de véletlenek mindig történhetnek. Különben is, teljesen felesleges kockáztatni, amikor az iPhone 14 Max üvegfólia gondoskodik a kijelző megóvásáról. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez az a réteg, ami még az erősebb ütéseket is képes felfogni. Nem egyszer egy-egy leejtést követően a fóliának köszönhetően nem törött el a képernyő. Szóval azért ez a minimális beruházás, ha utánaszámolunk kicsit, nagyon megéri. Mert egy kijelzőcsere nagyjából 200 ezer forint, míg mi ehhez képest a fólia ára? Semmi!

Mindennek tetejében sem a tok, sem a fólia megléte nem befolyásolja hátrányosan a készülék megjelenését, stílusosságát. Attól tehát nem kell tartani, hogy a védelem oltárán fel kell áldozni a szépséget! Korántsem! Viszont ezzel a két aprócska beszerzéssel olyan stabil alap biztosítható a mobil használatához, ami nagyban támogathatja a biztonságérzet kialakulását. Mert az nem vitás, hogy egy ilyen mobil külön figyelmet érdemel!

hirdetés