hirdetés

360 fokban visszahajtható kijelzős lett a Teclast F6 Air

Budget Yoga

hír
360 fokban visszahajtható kijelzős lett a Teclast F6 Air 1

Forrás: Banggood.com

írta: SonkaMod
2022-03-01

Bemutatta a kínai Teclast a legújabb laptopjukat, az F6 Air-t, mely egy belépőkategóriás modell, de olyan extrákkal, amik miatt rá lehet kívánni a masinára. Nem egy erőgép, tényleg csak alap felhasználásra ajánlott, de a felhasználói élményt segíti, hogy vékony, könnyű, érintőképernyős és vissza is hajtható a kijelzője. Szövegszerkesztésre, irodai munkára, netezésre és tartalomfogyasztásra ajánlott az alig 100 000 forintos kütyü.

Nyolcadik generációs Intel Celeron processzor van benne, az N4100 jelű, mely egy régebbi 14 nm-es csíkszélességű, négymagos chip. Ezzel biztosan nem fog kirepülni a világból a gép, de tettek mellé 8 GB LPDDR4 memóriát, ami viszont meglepő ilyen kevés pénzért, SSD-ből pedig egy 256 GB-os M.2-es modult, és ezt akár még bővíteni is tudjuk. Dedikált videókártya nincsen benne, tehát az integrált Intel UHD Graphics felel a megjelenésért, ez pedig borítékolja, hogy komoly játékokat nem fog elfuttatni.

A vékony gépház miatt nem lehetett teletömni csatlakozókkal, de egy hagyományos USB 3.0 port, és egy Type-C került rá. Ez utóbbi teljesértékű PD port, tehát tudunk rajta adatot továbbítani, akár monitort is rácsatlakoztatni, illetve tölthetjük is vele a laptopot, de azért egy DC tápcsatlakozó is helyet kapott rajta, végül pedig egy micro SD kártyaolvasó egészíti ki a repertoárt, egy jack csatlakozóval együtt.

A laptop előre telepített Windows 10 operációs rendszerrel érkezik és rögtön munkára is fogható. Netezésre, tartalomfogyasztásra, irodai szoftverek futtatására alkalmas a belépőkategóriás hardver, de csodákat nyilván nem várhatunk ennyiért. Banggoodon előrendelési akcióban lehet megrendelni, jelenleg 103 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, ami nagyon kevés pénz egy notebookért. Az érintős, visszahajtható kijelző nagyon menővé varázsolja az alap hardvert, így pedig akár jövője is lehet a Teclast F6 Air-nek. A vételárban benne van az áfa, a szállítási költség, ezen felül már nem kell semmit sem ráfizetni.

hirdetés