hirdetés

120 000 forint az Alldocube új notebookja

Itthon ilyet nem lehet kapni

hír
120 000 forint az Alldocube új notebookja 1

Forrás: Banggood.com

írta: SonkaMod
2022-06-07

Brutálisan emelkednek az elektronikai cuccok árai, és már oda jutottunk, hogy a hazai boltokban egy bármire is használható notebook már 150-200 ezer forint. És akkor még nem is egy olyanról beszélünk, amivel dolgozni is lehet, hanem tényleg csak a belépőkategóriáról, amitől azért nem tépjük ki a hajunkat. Ezért is egyre csábítóbb Kínából notebookot venni, mert sokkal jobban járhatunk. A most megjelent Alldocube GTBook 13 például egy remek alternatíva a belépőkategóriában, és nagyon jó áron adják előrendelésben.

A kinézetre sokszor igen rágyúrnak a távol-keletiek, és be kell vallani, hogy a GTBook 13 is jeleskedik e téren. Igen vékony, kompakt gép lett, ami teljesen fém tokozással rendelkezik, de az egész laptop mindössze 1,3 kilogrammot nyom. Egyszerű, de elegáns formatervvel rendelkezik, nem egy hivalkodó kütyü, sokkal inkább „üzleti” a megjelenése. A vékony testbe egy egészen nagy akkumulátort sikerült bepasszírozni, ami 60,5 Wh-s. A portok számát nem vitték túlzásba rajta, de azért kapunk két USB 3.0-t, egy teljesértékű Type-C portot, HDMI dugaljat, jack csatlakozót, SD kártya olvasót és egy tápbemenetet is. Ami a Type-C portot illeti, az több mindenre is használható, köthetünk rá monitort, mindenféle adattárolót, tölthetjük rajta keresztül a notebookot 36 wattos PD töltéssel vagy akár egy komplett dokkolót is rátehetünk.

Az Alldocube GTBook 13 egy alsókategóriás laptop, egy nyilvánvalóan alacsony árral. Nem kell tőle azt várni, hogy minden egyes problémára megoldás legyen, mert nem lesz az. Amire viszont tökéletes, hogy nézzünk rajta filmeket, netezzünk sok ablakot megnyitva is akár, irodai szoftvereket futtassunk és ehhez hasonlók. Tehát olyan munkára ajánlott, ami nem igazán számításigényes, illetve remek gép lehet tanuláshoz is egyetemistáknak. Banggoodról előrendelési akcióban 120 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megrendelhető szállítási költséggel együtt, ami nagyon-nagyon kedvező ár. Ami kiemeli a többi hasonló kategóriájú gép közül, hogy brutális a kijelzője ebben az ársávban, és sok memóriakerült bele, valamint az anyaghasználat is jobb, mint a „nagy márkák” alsókategóriás termékei esetében. Az pedig tényleg már csak egy kis plusz, de fontos, hogy előre telepített Windows 11 operációs rendszerrel rendelkezik.

A hazai boltokban hasonló áron csak olyan gépet lehet vásárolni, ami szinte viccnek is rossz. Jellemzően 4 GB memóriával, valami ultragyenge AMD Athlon vagy régebbi Celeron procival, csapnivaló kijelzővel, az egyetlen pozitívum pedig a garancia, semmi más. Ezért is érdemes az Alldocube GTBook 13-at is számításba venni, mert az árához képest meglepően jól felszerelt.

hirdetés