hirdetés

Yeelight okos mennyezeti lámpák akcióban

Olyan a fény, amilyen a hangulatod

hír
Yeelight okos mennyezeti lámpák akcióban 1
írta: Don Kartács
2021-11-09

A Yeelight onnan lehet ismerős, hogy ez is egy Xiaomi ökoszisztémába tartozó albrand, az okosotthonos, világítástechnikai cuccaikat e név alá szervezték a kínaiak. A  két Yeelight lámpa meglehetősen bika fényerővel rendelkezik, appból és hangutasításokkal is vezérelhető, illetve integrálhatók okosotthon rendszerekbe. A Yeelight 320-ért a BGaa6919 kuponkóddal 17 500 Ft-ot kérnek, míg a Yeelight XianYut a BG815474  kóddal 30 300 Ft-ért vihetitek haza. Mindkettő EU raktárból érhető el, így a gyorsabb szállítás szinte garantált, és többletköltségekkel sem kell számolnotok.

Yeelight YLXD76YL 320 – A kisebbik variáns

Már a kisebbik, 17 500 Ft-ba kerülő variáns is kellően sok mindent tud. Induljunk a kályhától, hiszen minden lámpát először fel kell szerelni, ami tud szívás lenni, pl. a mennyezetbe fúrás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé. Azért, hogy a lámpa később is hozzáférhető legyen – mert szerelni vagy portalanítani kell, esetleg egy másik egységet raknátok fel helyette -, egy univerzális konzolt kell a mennyezetre elhelyezni, ami minden Yeelight termékkel kompatibilis.

Ha felszereltétek a konzolt, csak rá kell pattintani a Yeelight 320-at és mehet a beállítás. Az összes Yeelight lámpa Mi Home és Yeelight appból vezérelhető, de támogatja az Apple Home Kit-et is, illetve társítható okosotthon rendszerekhez, de aki maradna a hagyományos megoldásoknál, az a távirányítót is nyomkodhatja. Természetesen az ismertebb hangasszisztenseket is – pl. Siri – támogatja, illetve ha valaki nagyon elmerülne az okosotthon építés rejtelmeiben, akkor dimmelhető – vagyis a fényereje szabályozható – okoskapcsolóról is vezérelheti, amit értelemszerűen a hagyományos villanykapcsoló fészkébe kell beépíteni. Az igazi menőség viszont az, hogy a Mi Band széria egyes variánsaihoz is társítható, és ha elalszotok, akkor ezt a karkötőn keresztül a lámpa észreveszi és lekapcsolja a fényeket.

Ami a fényerejét illeti, 28 W-ból 1800 lument képes összehozni, a színhőmérséklete 2700 és 6500 kelvin között variálható, de természetesen egyedi profilokat is lekezel, így lehet a „el vagyok fáradva” és a „bekapcsolom a csajozós/pasizós romantikus” fényeffektek között váltogatni. A mostanában igen menő „moonlight” funkciót is tudja a lámpa, vagyis képes extra alacsony fényerőn üzemelni, és a hold fényét imitálni. Ha pedig „telekre való” lámpának akarjátok használni, akkor akár az is fontos szempont lehet, hogy teljesíti az IP50-es szabványt, így a lepkék nem fognak beledögleni a 32 centis lámpatestbe.

A Yeelight 320-ért a BGaa6919 kuponkóddal 17 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, ez már IKEA buta lámpás szint, én a sajátomat kb. 15 000 Ft-ért vettem, és ehhez jött még az 5 karba 5 darab  izzó – még kb. 5 rugó -, szóval összességében még egy Yeelight 320 olcsóbb és okosabb is lett volna. Az okoscucc EU raktárból érhető el, így a gyorsabb szállítás szinte garantált és többletköltségekkel sem kell számolnotok.

Yeelight XianYu C2001C550 – A nagyobb tesó erősebb is

Az előbbi lámpa nagyobb testvére a XianYu, és mivel a műszaki alapokon is osztoznak, ezért a legtöbb paraméterük hasonló. A teljesítményük azonban nem, mert a Yeelight 320 15-20 négyzetmétert képes a fényével lefedni, az 50 W-os világítótest 15-25-öt is. Ez nem tűnik soknak, de ha azt mondom, hogy kiindulva a Yeelight Guangcang – ami a BGDBU56 kóddal csak 25 000 Ft –  7400 lumenes fényerejéből, ami szintén 50 W-os, kb. ez is ennyit képes kibocsájtani, akkor azért el lehet képzelni, mire lehet képes egy ilyen lámpa.

A színhőmérséklete ennek is 2700 és 6500 kelvin között állítható,

és ez is számtalan módon – appból, dimmelhető világításkapcsolóval, távirányítóval, hang alapon – vezérelhető. A XianYu képes különböző szituációkat imitálni, napfelkeltére „ébreszt”, naplementére automatán felkapcsolódik, utánozza a holdat, így ha ki kell menni éjszaka pisilni, akkor sem mentek neki a félig kinyitott ajtóknak. Vagyis az éjszakai fényt is kiváltja, csak nem vesz el egy konnektort fölöslegesen. Képes továbbá olvasáshoz, szórakozáshoz vagy éppen alváshoz is háttérfényt biztosítani, de a gyertyalángot is leutánozza, ha kell. Ez is bogárbiztos, és nyilván a szokásos Xiaomi minőség várható el tőle. Akit még mindig nem győztem meg arról, hogy ezek minőségi termékek, az olvassa el a korábbi Yeelight tesztjeinket, hiszen három fényforrást is teszteltünk már a cég kínálatából.

A Yeelight XianYut a BG815474 kóddal 30 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihetitek haza, EU raktárból érhető el, így a gyorsabb szállítás szinte garantált és többletköltségekkel sem kell számolnotok.

Viszont a Yeelight Guangcan a BGDBU56 kóddal csak 25 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., és nagyon hasonlóak a paraméterei, ezért ezt is mindenképpen nézzétek meg, mert ez akár jobb választás is lehet, lévén még egy „ötöst” lehet spórolni rajta.

hirdetés