hirdetés

Xmund XD-T2 futópad sokkal olcsóbban a magyar árnál

A tipikus karantén edzőeszköz

hír
Xmund XD-T2 futópad sokkal olcsóbban a magyar árnál 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-11-26

Vannak tipikus COVID karantén termékek, amiket angolul csak „lock-down gagdets”-nek hívnak. Az egyik ilyen berendezés a futópad, mert ezt a mozgásformát lehet otthon is űzni. A trükk az, hogy az olcsó modellek nem tudják 12 km/órával meghajtani a szalagot, nem úgy az Xmund XD-T2. Nemrég már írtam róla, de mivel a futógépek árát BF alkalmával sem csökkentették itthon, így még mindig remek vételnek tartom, ráadásul azóta megérkezett hozzánk tesztre a termék. A BGBFQ54 kuponnal 81 600 Ft-ot kérnek érte lengyel vagy cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett. Itthon a legolcsóbb termék ami nagyjából ezt tudja, 150 000 Ft, akkor mi ez, ha nem jó vétel?

Xmund XD-T2 futópad – Sebesség és alacsony ár kéz a kézben

Csapjátok fel a netes vásárlók bibliáját, az Árukeresőt, és nézzétek meg az első találatot, amit a „futógép” szóra kiad, és normálisan is néz ki. A legolcsóbb a KLARFIT terméke 112 700 Ft-ért, csak hát ez maximum 10 km/órás sebességre képes. A LifeGear Mark X futópad 150 000-ért az első, ami tudja a 12 km/órát, míg a legnépszerűbb a Xiaomi Kingsmith R1 Pro 160 000-ért, de az is csak maximum 10 km/órával képes mozgatni a futószalagot.

Már pedig a szalag sebessége kulcskérdés,

vannak olyan modellek amik maximum 8 kilométer/órát tudnak, azokat el lehet felejteni. A 12 km/óra az a tempó, amit nekem, aki az elmúlt bő 2 évben amatőrként több, mint 3000 kilométert futott, már kellemetlen tartani, vagyis még pont fejleszt, de azért nem halok bele. Ez a tempó óránként 12 km, vagyis 5 perc/km, ez a versenytempómnál egy picit gyorsabb. Egy 2 órán belüli, amatőr szinten jónak számító félmaraton időhöz 5 perc 42 másodperc alatt kell egy kilométert megtennetek, ezen kalkulátor alapján. Emlékeim szerint a legjobb időm 1 óra 50 perc körül volt, ez 5 perc 14 másodperc kilométerenként, ami még mindig nem éri el a 12 km/órát. Vagyis ilyen tempót tudó gépet kell vennie az amatőröknek, a fél-profik pedig úgysem egy 80 000 Ft-os futógépen fognak futni.

Mit tud még az Xmund XD-T2? Méri a szokásos dolgokat: elégetett kalória, megtett táv stb. Ami viszont sokkal nagyobb poén, hogy BT alapon hozzá lehet kapcsolódni a hangszóróihoz, és akkor szolgáltat némi talpalávalót is a futáshoz. Adnak hozzá távirányítót is, amivel állítgathatjátok a sebességet, illetve kikapcsolhatjátok a futópadot. Néztem teszteket a terhelhetőségéről, 100 kilogrammot bír el futásnál és 120-at séta mellett – ez 6 km/órának felel meg -, amit úgy tesztelnek, hogy a futók a fekvenyomó pad súlyait kézbe fogják, és így terhelik a padot. A kerethez tartozó korlát – amin egy telótartó is helyet kapott – lecsukható, és a 27 kilogrammos pad az elejére szerelt kerekek segítségével mozgatható, például betolható az ágy alá.

Mivel közben megérkezett a teszttermék is, gyorsan kibontottam, és bár még közel sem teszteltem alaposan, ránézésre és egy gyors próba alapján rendben van a cucc. Elég nehéz, de a kerekek segítségével normálisan lehet mozgatni a szobában, a minősége rendben van, a zenéket értelmezhető minőségben lejátszotta, szóval első blikkre teljesen vállalható futópad, nem lóg kis sehol a lóláb, főleg nem ennyiért.

Nem azt állítom, hogy vér profi a cucc, de a magyar áraknál sokkal olcsóbb. A BGBFQ54 kuponnal 81 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, lengyel vagy cseh raktárból, áfamentesen, ingyenes szállítás mellett. Ha most kezded a futást, és nem akarsz telente 15 percig öltözködni, meg szétfagyni, mint én tegnap este a 4 fokban a Kopaszi-gáton, akkor csak ajánlani tudom az Xmund XD-T2-t.

hirdetés