hirdetés

Xiaomi Youpin cipők féláron

Kínában is van sportélet

hír
Xiaomi Youpin cipők féláron 1
írta: Don Kartács
2019-11-04

Az oldal hasábjain már többféle sporteszközt teszteltünk, tonnányi okosórán és okoskarkötőn vagyunk túl, de okoscipő is volt már a lábunkon. Ez utóbbinak a hagyományos változatából találtunk ismét egy csokorra valót jutányos áron. Mivel „winter is coming”, most érdemes bespájzolni tavaszra a jóárasított lábbelikből, de azért mellékeltünk egy téli variánst is a mániákus futóknak.

A másik fontos dolog, amit mindig ellenőrizzetek, hogy van-e benne EVA vagy hasonló betét, ami egy ütéselnyelő anyag, és minden normális cipőben – így a Freetie modellekben is – ilyet használnak. A többi már ízlés dolga, az általános ruhatárba könnyebben beilleszthető szürke-fekete cipőért a BGFTU29 kuponkóddal 7100 Ft-ot, míg a futócipősebb dizájnnal rendelkező zöldes-szürke darabért a BGFTUW88 kuponkóddal 7800 forintot kérnek. Van azonban egy harmadik alternatíva is, egy vékonyabb talpú, mesh anyagú szolidabb variáns, amiért kupon nélkül is csak 7200 Ft-ot kell leszurkolnotok.

Zenph sportcipő

A németül „mustárnak” hangzó márka nagyon hasonló lábbeliket gyárt, mint a Freetie, bár itt a kinézet inkább a Nike kosaras cipőit idézi. A párnázott talprész valószínűleg nagyon kényelmessé teszi viselését, viszont dizájn szempontból a konzervatívabb ízlésűeknek nem fog annyira tetszeni. Érdekes megoldás a hátsó, fényvisszaverős felület, ami például éjszakai kocogásoknál jön majd jól.

 

Én nagyon kedvelem az olyan csukákat, melyeknek mind a sarkán, mind a nyelvén van egy fül, így sokkal könnyebb felhúzni őket, nem kell az öreges cipőkanállal hadakozni. Ráadásul itt cipőfűző sincsen, helyette egy elasztikus anyag szorítja be a lábatokat, vagyis nem fog kioldódni a madzag, nem léptek rá, így nagyban megkönnyíti a sportolást. Mondjuk azt nem értem, hogy a Salomon Quick Lace technológiáját miért nem „vette kölcsön” még egyetlen kínai gyártó sem, de a fenti megoldás is tökéletesen használható. 7500 Ft-ért igen jó áron érhető el.

Nextshoes félmagas szárú cipő

Újabb Youpinos cipő a Nextshoes, ami a mai kínálat egyetlen félmagas szárú, téli futásra tervezett cipője. A téli kialakítás indokolja a jobb hővédelmet, ezért is a magasabb szár, bélelt a cipő, vagyis összességében hihető, hogy jobban véd, mint az 5000 Ft-os, Decathlonos minimál megoldás.

Ilyen magas szárnál már nagy macera lenne megoldani az elasztikus felső részt, így visszakerült a cipőfűző, ami viszont fényvisszaverős. Itt is van felvételkönnyítő fül a sarkakon és a lábbelik nyelvén is. A talp a sarokrészen elég vastag, ennek ütéselnyelő szerepe van, csökkenti a térdre és a talpra jutó terhelést, illetve az is látszik rajta, hogy ez alapvetően egy rekortánra tervezett lábbeli. Az ára magasabb, mint a többi terméknek, a BGNSTW34 kuponkóddal 10 800 Ft-ot kérnek érte.

hirdetés