hirdetés

Xiaomi és 360 okoscsengő

Ha nem tudod, ki lopja el a csomagjaid

hír
Xiaomi és 360 okoscsengő 1
Rolla
írta: Rolla
2019-08-14

A Xiaomit ismeritek, a 360 márka pedig korábban vírusírtókkal foglalkozott, de manapság már leginkább a robotporszívóik kapcsán lehet ismerős ez a név. Mind a két cég piacra dobta a saját okoscsengőjét, ami rengeteg nyűgtől szabadíthat meg titeket. Ha rendszeresen eltűnik a csomagotok, pedig a szállító kézbesítettnek jelöli, ha a gangon lelopja valaki mindig a virágotokat vagy ha a vízórás még azelőtt elszalad, hogy kiérnétek az ajtóhoz, akkor sok feszültségtől megszabadulhattok egy ilyen kütyü segítségével. Ráadásul nem is kell a lakásban tartózkodnotok, elég, ha a telefonotok nálatok van. Jól hangzik, ugye?

Külön öröm, hogy az eszköz használatához nem kell szétbontani a falat vagy az ajtót, hiszen 5000 mAh-s aksi van benne, aminek a készenléti ideje 6 hónap, így nem kell állandóan a töltéssel bajlódnotok. 27 000 forintba kerül, ami elég kemény egy csengőért, de ha belegondoltok, hogy ez egy biztonsági rendszer, akkor rögtön nem hangzik olyan durván. Szerencsére EU Priority Line szállítási mód is elérhető, így további költségekkel már nem kell számolnotok, bár ha faragnátok az árból, akkor nézzétek meg, mit ajánl a Xiaomi.

Xiaomi okoscsengő

Ugyanaz az alapelv, mint a 360 esetében, a Xiaomi szintén rögzíti az ajtó előtti történéseket, amiről értesítéseket is küld. Már 3 méterről is érzékeli a mozgást, így nem kell attól félni, hogy túl későn kezd el videót készíteni. Árban jobb a Xiaomi a 360-hoz képest, viszont előbbi 720, utóbbi 1080p-ben rögzít, ami rosszabb látási körülmények között fontos lehet. Az arcfelismerés itt is működik, ismeretlenek esetében megsaccolja az életkort és a nemet – kíváncsi vagyok, hogy hányan sértődnének meg az eredményen -, és szintén párosíthattok nevet az archoz, így az értesítésben már az ajtó előtt álló neve is szerepelni fog.

Az adó-vevő funkciót ehhez a modellhez is megkapjuk, ráadásul az eszköz képes elváltoztatni a hangotokat. Árát tekintve egy tízessel olcsóbb a 360-hoz képest, 17 000 forintba kerül, és itt is elérhető az EU Priority Line szállítási mód.

Természetesen nem csak ez a két csengó létezik a világon. A hagyományostól kezdve a mindenttudóig megtálaljátok őket a Gearbest oldalán, ahol kiválaszthatjátok a számotokra legszimpatikusabb darabot.

hirdetés