hirdetés

Vezeték nélkül fülhallgatók válogatása

Xiaomi 1More E1026BT és a többiek

hír
Vezeték nélkül fülhallgatók válogatása 1
Toobee
írta: Toobee
2019-07-04

Jó dolog a vezeték nélkül fülhallgató, bár ameddig nem teszteltem őket, annyira nem éltem meg világmegváltó újdonságnak a dolgot, de a Lenovo Air rádöbbentett, hogy mennyire hasznos eszközök. A Xiaomi 1More E1026BT erre jókora lapáttal tesz rá a minőségre, de a válogatás többi termékét is nézzétek meg. Aki nem szeretne sokat költeni, azt megnyugtatom, hogy 4.500 Ft-ért is ajánlunk terméket.

Redmi Airdots

A Xiaomi AirDots volt a cég első, Apple AirPods koppintása. A kialakításkor egy remek ár-érték arányú modell megtervezése volt a cél, ezt a vonalat vitték tovább a Pro változathttps://www.dropbox.com/s/6jds9ph2g3pugpz/IMG_20190703_214548-1190×1587.jpg?dl=0 megjelenésével. Azonban igény támadt a Redmi brand kapcsán is egy TWS kialakítású fülhallgatóra, így született meg a Redmi AirDots, amit az AirdotsYR kuponkóddal 6.800 Ft-ért vásárolhattok meg, úgyhogy áfát sem kell utána fizetni. Ez rekordalacsony ár, csapjatok le rá. Érdemes rákeresni a róla készült tesztünkre, 4,5 csillagot kapott tőlünk.

A Redmi AirDots egy Bluetooth 5.0 alapú, vezeték nélküli fülhallgató, természetesen sztereó kialakításban. Abban biztosan különbözik a Xiaomi márkanév alatt futó társától, hogy fekete színt kapott, szerintem ez jobban néz ki, mint a fehér, illetve a sérülések és a kosz kevésbé látszik meg rajta.

A Type-C csatlakozós telefonok hívták életre ezt a kategóriát, ugyanis az ilyen készülékek általában már nem kapnak jack aljzatot. A tokja egyben egy bölcső is, amivel kétszer feltölthető 0%-ról 100%-ra, ez ráadásul 30 percnél többet nem vesz igénybe. 3-3,5 órás üzemidőt garantálnak, ami több mint elég, a tokban lévő teleppel együtt ezt 10-12 órára növelhetjük.

Kifejezetten könnyű darabok, a beépített akkumulátorral együtt is csak 4,2 gramm fülenként, a vezérlés pedig érintésérzékeny, szóval nem gombot kell nyomogatni, így nem kell attól félni, hogy a fülünkbe passzírozzuk. Természetesen headsetként is funkcionál, azaz telefonálni is tudunk a Redmi AirDots-cal. Ennyire olcsón még nem láttam, a teszt írása óta 5%-ot csökkent az ára, úgyhogy csapjatok le rá.

Xiaomi Mi AirDots Pro

A Xiaomi Mi AirDots megjelenése indította be a piac pörgését, ez volt az első olyan fülhallgató, amely megfizethető áron kínált alternatívát az Apple AirPods-dzal szemben. Azonban ez a szint sokaknak kevés volt, ezért a Xiaomi ráfeküdt a fejlesztésre, és előrukkoltak a Pro változattal. Ez az eszköz minőségre nagyon közel áll az AirPods-hoz, azonban harmadáron kínálják.

Az YRAproo kuponkóddal 17.000 Ft-ért vásárolható meg, ebben benne van az EU Priority Line is, amivel jó esély van az áfamentes szállításra. Az utóbbi idők legjobb ára ez, korábban járt már 25.000 Ft felett is.

Az szinte biztos, hogy tízórás üzemidő hozható vele (bölcsővel együtt). Csak a töltőkapszulán keresztül táplálhatjuk, ez egyáltalán nem negatívum, sőt. Szerencsére Type-C csatlakozót kapott a tok, úgyhogy ha mostanság vásárolt telefont használtok, akkor a kábelek különbözősége se fog gondot jelenteni. Fontos újítás, hogy az AirDots Pro AAC-képes, és természetesen iOS-es eszközökkel is kompatibilis.

A fülhallgatók oldalanként 5,8 grammosak, és megfelelnek az IPX4 szabvány követelményeinek, szóval baromi könnyűek, és csepergő esőben is lehet velük futni, a beépített mikrofon miatt akár melózhatsz is közben. A Xiaomit ismerve biztos vagyok benne, hogy az egyik legjobb cucc most a piacon, a 17.000 Ft-os árral megspékelve bestbuy ajánlat.

Bluedio Hi TWS

A Bluedio Hi TWS-t hagytam a legvégére, ugyanis a válogatás legolcsóbb tagját üdvözölhetitek a személyében. Az  YRBHiTWS kuponkóddal együtt mindössze 4.500 Ft, amiben már a szállítás is benne van. Ennyiért nagy csodát nem lehet várni, de arra elég, hogy a sporttáskába bedobjuk vagy olyan helyen használjuk, ahol nem biztosított a tulajdonosi viszony hosszú ideig tartó fennállása.

Jó hír, hogy 5.0-s Bluetooth szabványt használ, tehát takarékos eszközről beszélünk. A fülesek egyenként 55 mAh-s akkumulátort kaptak, a bölcső pedig 600 mAh-s, tehát 5 alkalommal feltölthető a Bluedio Hi TWS. Ezzel az alap 5 órá üzemidőt további 25 órával tolhatjuk ki. Dizájnban az Apple AirPods szellemi örökségét követi, én mondjuk jobban szeretem a pici, már-már gömb alakú fülhallgatókat, amik nehezebben akadnak bele bármibe. Ilyen például a Xiaomi 1More E1026BT is, persze az nem ennyibe kerül.

hirdetés