hirdetés

Védjétek a környezetet!

Újrahasználható termékek a mindennapokhoz

hír
Védjétek a környezetet! 1
hajas
írta: hajas
2020-02-07

Biztos mindenki tapasztalta már, hogy sétál az utcán, és előbb-utóbb valamilyen hulladékba botlik. Vannak, akik bevásárláskor egy darab almát is műanyag zacskóba tesznek, amit aztán pár perc múlva eldobnak. Rengeteg kép kering az interneten a műanyag hulladékkal teli tengerekről, óceánokról. Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a környezetbarát életmód, és szerencsére egyre többen próbálják így élni mindennapjaikat. Összeszedtem nektek pár terméket, melyekkel ti is tehettek a környezetért.

Védjétek a környezetet! 2

Bevásárlótáska – 650 forint

Környezettudatos bevásárlás alapja az, ha visztek magatokkal táskát, vagy szatyrot, és nem minden alkalommal vesztek egy újat. Ez egy 33*41 centiméteres a vászonszatyor, így a napi vásárláshoz elegendő lehet. Több színben és mintában érhető el.

Védjétek a környezetet! 3

12 darabos újrahasználható zöldség-gyümölcs zsák – 2250 Ft

Az egyik legjobb megoldás lehet az egyszer használatos műanyag zacskók kiváltása. Gondoljatok bele, hogy lementek a boltba, kell venni répát, paprikát, paradicsomot, almát stb. Mindenhez külön zacskót használtok, amit hazaérve egyből dobtok is ki. Ha viszont visztek magatokkal ilyen újrahasználható zsákokat, akkor sokkal kevesebb műanyag hulladékot fogtok termelni.

Védjétek a környezetet! 4

Méhviaszos kendő – 900 forint

Ha ételmaradékot, sajtot csomagolnátok be, azt szinte biztos, hogy celofánnal vagy alufóliával tettétek eddig. Ezek is sajnos egy használat után a kukában végzik, mellyel rengeteg szemét termelődik. Ezzel a viaszos kendővel ezt ki tudjátok váltani, amit használat után langyos, mosogatószeres vízzel tudtok tisztítani. Fontos, hogy nagyon meleg vízbe, illetve mosogatógépbe ne tegyétek, hisz a túlságosan nagy hő eltávolíthatja a viaszréteget.

Védjétek a környezetet! 5

Újrahasználható bambusz szívószál – 650 forint

Az Európai Unió 2021-től több egyszer használatos műanyagot is be fog tiltani, többek közt a műanyag szívószálakat. Ha viszont nem szeretnétek lemondani teljesen róluk, akkor ajánlom ezt a bambusz szívószálat, amit többször is fel tudtok használni.

Védjétek a környezetet! 6

Fém kulacs – 2300 forint

Végül pedig egy kulacsot hoztam nektek. Rengeteg PET palackot használnak el naponta az emberek, ami jelentősen redukálható lenne, például egy többször használható kulaccsal. Otthonról visztek magatokkal egy palackot, melyet megtöltetek vízzel, amit később újra meg tudtok tenni, például a munkahelyeteken. Így nem keletkezik hulladék, emellett sokkal olcsóbban jöhettek ki: egy fél literes ásványvíz áruházakban 100 forint körül van, míg egy automatából vásárolva ez akár 4-500 forint is lehet, ami nagyjából egy köbméter víz ára.

Ha kíváncsiak vagytok még több Aliexpress termékre, akkor kattintsatok fent az Aliexpress címkére, illetve keressétek a Best of Aliexpress cikkeinket.

hirdetés