hirdetés

Ütős Lenovo ThinkBook noti és túracucc a kalapban

Egy jó kis laptop és egy elég meghökkentő termék a Cafagonál

hír
Ütős Lenovo ThinkBook noti és túracucc a kalapban 1

Forrás: Cafago

írta: Don Kartács
2023-05-05

A Lenovo ThinkBook a gyártó két ismert szériája – a ThinkPad és a Yoga – mellett a harmadik, ultrabookokat tömörítő termékvonal. Filigrán laposok az AMD ajánlásával, remek kijelzővel, amilyen a mai Lenovo ThinkBook 16+ is. Mellette kicsit furán hat a túrakiegészítő, de ennek is lehet létjogosultsága, ha szerettek sok időt a természetben tölteni. Mindkettőre ingyenes a szállítás és a termékek után a Cafago fizeti az áfát.

Portokkal is rendesen teletömték, a felhozatal az alábbi:

  • 2 darab USB-C 3.2 Gen 2 csatlakozó
  • 2 darab USB-A 3.2 Gen 2 csatlakozó
  • SD-kártyaolvasó
  • 1 darab HDMI port
  • 1 darab ethernet
  • Kombinált fejhallgató-/mikrofoncsatlakozó
  • Tápbemenet

Sajnos a leírásból nem derül ki, hogy az USB-C portokon keresztül lehet-e tölteni, pedig az lenne az igazi menőség, na meg ha képátvitelre is képesek lennének. Az árban természetesen Windows 11-es operációs rendszer is van. Ha megtetszett a modell, akkor 346 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért haza is vihetitek EU raktárból, ingyenes szállítás mellett.

Éjjellátó FPV távcső, infravörös érzékeléssel

Tavaly a fejembe vettem, hogy foglalkozom a csillagászattal egy kicsit, és a beugró az ilyen típusú megfigyelésekbe egy jó távcső egy állvánnyal, és akkor azt legalább a természet megfigyelésére is lehet használni. A Cafago oldalán található darab ez utóbbiban jeleskedik, de egy kicsit máshogy oldották meg a házifeladatot, ugyanis a látott képet az eszköz egy 2,7 inch-es, 640×480 pixeles kijelzőre fordítja át, mint a drónos FPV szemüvegek. Ez annyiban előnyösebb megoldás a hagyományos, mechanikus távcsövekhez képest, hogy a vetített képet rögzíteni is lehet 1080p-ben – vagy 12 MP-es, interpolált képeket készíteni -, illetve állítani a kép színein, továbbá kiegészíteni néhány hasznos funkcióval.

Ilyen a zoomolás, amiből kétféle van: 6,5x-ös optikai és 8x-os digitális, ez utóbbi nyilván jelentős minőségromlással és pixelesedéssel jár. Összesen négyféle módban képes működni a távcső, sima, színes FPV szemüvegként, fekete-fehérként – ez valószínűleg az éjjellátó funkció -, zöld árnyalatosként, illetve használhatja az infravörös érzékelőit is, ilyenkor kékes-pirosas árnyalatban láthatjátok a tárgyakat és az élőlényeket, állítólag 300-400 méteres távolságig. Természetesen állítható a fényerő is, illetve a fejpánttal kiegészített „szemüveg” IP54 szabvány szerint áll ellen a külső behatásoknak. A fenti funkciókkal viszonylag egyszerűen megfigyelhető a természet és a vadvilág, akár éjszaka is. A termékért a HU27069  kuponnal 41 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, a szállítás ingyenes, az áfát a Cafago fizeti a termék után.

hirdetés