hirdetés

Üssük el az időt egy kis gaminggel vol.3

Couch gaming edition

hír
Üssük el az időt egy kis gaminggel vol.3 1
írta: Atika
2020-04-27

A couch game kifejezés olyan játékokat takar, amelyek tartalmaznak lokális többjátékos módot és kellően szórakoztatóak ahhoz, hogy órákig lefoglaljanak. Ezzel feldobhatod az ellaposodott délutánokat, remekül szórakozhatsz a gyerekekkel és még a párod is jól fogja majd érezni magát, ha megtalálod a megfelelő címet. Megmutatok pár általam is kipróbált játékot, amelyek biztosan elnyerik majd a tetszésedet.

Az ártatlanság netovábbja Yarny, a fonal baba története, aki az Unravel első részében felfedezte a világot, a másodikban pedig egy újabb Yarny társaságában kell „átverekednie” magát a pályákon. Az Unravel Two egy nagyon aranyos és rendkívül érdekes mechanikával rendelkező játék, amit két játékosra terveztek. Mivel a két karakter fizikailag össze van kötve, ezért a fejtörők még komplexebbé váltak. Ha nem játszottatok az első résszel, akkor érdemes pótolni, de a második részt ketten sokkal nagyobb szórakozás végigjátszani. Csodálatos a grafika, lenyűgöző a zene és remek szórakozás minden korosztály számára. 4-5 ezer forintért mást nem is kívánhatnánk.

Most pedig kicsit keményebb vizekre evezünk, a hardcore 90-es évek akciófilmjeit megidéző, de közben rendkívül vicces Rocketbirds: Hardboiled Chicken című játékkal.

A feladatotok az lesz, hogy egymás hátát fedezve elpusztítsátok a gonosz pingvin rezsimet és végezzetek a pingvin diktátorral.

Már a sztori is nagyon komoly és vicces egyszerre, de amikor elkezdődik a játék, akkor már nem lesz ok a nevetésre. 10 kooperatív fejezet, rengeteg fegyver és logikai feladvány vár rátok és közben le kell mészárolnotok minden pingvin katonát, akik szembekerülnek veletek. Elég elborult egy játék, de 500-1000 forintért jó pár órán át fog titeket szórakoztatni.

A lista végére hagytam egy igazi gyöngyszemet. A Shiftlings vérbeli logikai platformer játék, rendkívül vicces köntösbe csomagolva.

A két, összekötött karbantartó sztorija nem indul fényesen, ugyanis egyikőjük, hát mondjuk ki, telifingta az űrruháját, amitől az felfújódott.

Ez hátráltatni, de segíteni is fog nektek a játék során, hiszen minden fejtörőt ennek a tulajdonságnak a segítségével tudtok majd megoldani. A lények között lévő vezetéken természetesen a mi kedvünk szerint tud áramolni a levegő, viszont csak ennyi eszköz áll rendelkezésünkre a játék során. 5 bolygón, összesen 50 pályán kell bizonyítanotok, hogy képesek vagytok minden felmerülő problémát elhárítani. A Shiftlings nagyjából 2000 forintba kerül.

Nyitókép: Afif Kusuma, Unsplash

hirdetés