hirdetés

Újdonsült Xiaomi termékek akcióban a Hekkánál

Két csúcstelefon és a Redmi Pad került terítékre

hír
Újdonsült Xiaomi termékek akcióban a Hekkánál 1

Forrás: Hekka.com

írta: Don Kartács
2022-10-12

A Xiaomi aktuális csúcsmodelljeinek oldalági leszármazottjai a T modellek, tulajdonképpen egy alternatív flagship vonalat kínálnak a márka rajongóinak. A másik újdonság a Xiaomi Mi Pad kisebb testvére, a Redmi Pad, ami hasonló köntösben, de egyszerűbb hardverrel igyekszik meghódítani a vásárlók szívét. A Hekka mindhárom felsorolt termék mellé adott kupont, ami csökkenti az árakat, a cuccokat pedig ingyenes szállítással küldik, és az áfát is fizeti a webshop a csomagjai után.

GPS, duális SIM, Dolby Atmos sztereó hangszórók, NFC, BT 5.2, GPS, az 5G és a WiFi 6 ezen a szinten pedig szinte már alapnak számítanak, szóval tényleg fullos minden tekintetben. Ahogyan az ára is, a 8/256-os modell 238 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, míg a 12/256-os 256 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kóstál a HK12TPRO  kuponnal.

A „sima” 12T sem egy lassú modell, de nyilván visszafogták a lovakat a 12T Próhoz képest. Ez már az MTK Dimensity 8100 magját hordozza magában, ami 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB háttértárral egészül ki. A kamerarendszer logikája itt is hasonló a 12T Próhoz, mindent a „Mega” jelzővel illet a gyártó, aminek van is alapja. 108 MP-es fő kamera egészül ki a 8 MP-es ultraszéles és a szokásos 2 MP-es makró szenzorral, nyilván nem csinál olyan szép képeket majd, mint a nagytesó, de azért ez sem tűnik rossznak. Itt is van OIS, vagyis nagyjából ugyanazt a logikát követik, mint a Pro esetében. A kijelző is egyezik, mint ahogy az akku kapacitás, a 120 W-os HyperCharge és a szenzorok nagy része is, ez is 5G és WiFi 6 képes.

Lényegét tekintve csak a központi mag, a kamera szett és a memória mennyisége tér el a nagyobb modellhez képest, no és persze az ár, ami jóval mérsékeltebb, mint a testvér esetében. Kétféle verzióban kapható, a 8/128-as és a 8/256-os kelleti magát 190 000 és 198 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, mindkettőhöz a HKMI12T  kódot kell használnotok.

Xiaomi Redmi Pad

A legendás Xiaomi Mi Pad 5-öt mi is teszteltük, egy komplett szériát fűzött fel a névre a gyártó. Az ára viszont horzsolt, így a Xiaomi részéről logikus döntésnek tűnik, hogy kiadott egy olcsóbb variánst a Redmi márkanév alatt is. Ez a modell már a Mediatek Helio G99-es lapkájára építkezik, ami a Snapdragonoknál olcsóbb megoldás, de még kellően erős. A kijelző hatalmas maradt, 10,61 inch, 2K-s felbontással és 90 Hz-es frissítéssel, így bátran lehet rajta mozizni.

Már csak azért is, mert egy igen méretes, 8000 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, ami 21 órányi moziidőt jelent a gyártó szerint, de még játszani is 12 órán át lehet rajta. A feltöltésről a 18 W-os gyorstöltés gondoskodik, igaz, egy ekkora hodályt telepumpálni még így is eltart egy darabig.

A megfelelő filmélményt 4 darab hangszóró egészíti ki, amik támogatják a Dolby Atmos hangzást, de a Widevine L1 tanúsítványról sem feledkeztek meg, ez kell ahhoz, hogy a streaming szolgáltatóknál megfelelő minőségben tudjátok a tartalmakat fogyasztani, ami ebben az esetben az előfizetés szerinti legmagasabb felbontást jelenti. A rendszer gördülékenységét 3, 4 de akár 6 GB RAM is támogathatja, a háttértár mérete 64 vagy 128 GB lehet. Ebből azért látszik, hogy a legkisebb verzióval a kis pénzűekre is gondolt a cég. Ez számszerűsítve az alábbiakat jelenti: a 3/64-es 95 800, a 4/128-as 101 000, míg a 6/128-as 110 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, mindhárom variánshoz a REDMIPAD  kódot kell használnotok.

hirdetés