hirdetés

Új, 90 W-ot leadni képes KTC monitorok jelentek meg

A tápellátással nem lesz gond

hír
Új, 90 W-ot leadni képes KTC monitorok jelentek meg 1

Forrás: Geekmaxi

írta: Don Kartács
2023-03-01

Jó barátságban vagyunk a KTC monitoraival, már többet teszteltünk, sőt éppen a cikket is az egyik ilyenen írom, ezekről sokszor volt már szó. Most viszont megjelent az új, M27 széria, amik a felfrissített 27 colos monitoraikat tartalmazza, 2K és 4K felbontásban. A szokásos funkciókon túl van bennük beépített KVM switch, és képesek leadni 90 W-ot PD szabvány segítségével, vagyis etethetitek róla a laptopokat vagy az egyéb eszközöket, így egyetlen dróttal megoldható a kép- és az elektronátvitel is. Hogy mennyire fogott vastagon a ceruza, az kiderül a cikkből, viszonyítási alapként, a VA paneles, mini LED-es, 4K megoldásokat itthon 400 000 Ft körül vesztegetik.

Kezdjük a dolgokat az elején, hiszen a megjelenés alkalmából egy remek aloldalt hozott össze a Geekmaxi, ami mélységeiben taglalja, melyik új variáns mit tud. Az eligazodást megkönnyítendő, az alábbiakból áll a termékpalettája a KTC-nek:

Előző, H szériás monitorok:

  • H27T22, 27 colos, 2K felbontású, kupon: Qs8ATa5a  – 89 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • H27S17, 27 colos, hajlított, 2K felbontású, kupon: F8cZTBcD 78 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • H32S17, 32 colos, hajlított, 2K felbontású, kupon: BN2MWb4J  – 89 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).

Újabb, M szériás monitorok:

  • M27T20, 2K felbontású, KWM switch-es, 90 W-os Type-C töltéssel: 187 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • M27P20 Pro, 4K felbontású, KWM switch-es, 90 W-os Type-C töltéssel: 299 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).

A típusnevekből szépen minden beazonosítható, a szám az átlót jelenti, az S pedig azt, hogy hajlított a kijelző. A T-vel jelöltek és a 27P20 Pro IPS, az S-sel jelöltek és a sima T20 VA paneles megjelenítők. Most pedig nézzünk egy picit a dolgok mélyére.

 

A két monitor egyéb alaptulajdonsága már ismerős lehet a H szériából, 27 colosak, az M27T20 2K felbontású, az M27P20 Pro pedig 3840×2160 pixeles. Mindkettő mini LED technológiát használ, ami sokkal jobb HDR élményt és sötétebb fekete árnyalatokat eredményez. Előbbi HVA, utóbbi IPS paneles, azoknak minden előnyével és hátrányával. Természetesen a monitorok 160 Hz-en frissülnek és támogatják a G-Snyc és a Freesync technológiákat is, ahogyan azt már a korábbi szériánál is írtuk. Állítólag 1000 nit fényerőt tudnak, ez nekem a „hiszem ha látom” kategória, de majd a tesztek közben ez is kiderül. Rendelkeznek továbbá beépített hangszórókkal és hangulatvilágítással is, míg az MPRT válaszidejük 1 milliszekundum. Összességében eléggé fullosak a megjelenítők a műszaki paramétereik alapján, és annak is sokan fognak örülni, hogy mindkét új modellt állóba lehet fordítani. Ez tartalomgyártási szempontból remek, de böngészni is sokkal jobb a vertikális állás.

Az M27T20-ért 187 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, míg a nagyobb felbontású M27P20 Pro-ért 299 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, EU raktárból, a szállítás pedig nincs 300 Ft.

hirdetés

így egy adott objektum kirajzolása még nem történt meg teljesen a megjelenítőn. Ilyenkor tulajdonképpen megtörik a kép, és ez nagyon zavaró játék közben, na ezt küszöbölik ki a különböző, korábban említett szinkronizálási eljárások.

Az iparági sztenderdeknek megfelelően ez a monitor is alacsony kékfény kibocsájtással rendelkezik, vibrációmentes a képe, 99%-ban lefedi az sRGB palettát, HDR10 támogatást kapott, szóval elég fullos, főleg, hogy a kávákat telerakták portokkal is. Van itt minden, mint a búcsúban, USB, HDMI 2.0, 2 darab display port és hangkimenet is. A monitor specialitása, hogy támogatja a vertikális képmegjelenítést, ami nem jelent mást, mint hogy az állványán 90 fokban elforgatható, és egy szenzor ezt érzékeli, és forgatja vele a képet is. Ez azért jó, mert egy csomó fejlesztő könnyebben kódol az ilyen monitorokon, mert több programsor fér ki a képernyőre, de például netezni is sokkal jobb egy ilyen megoldáson. Mindenkinek javaslom egy ilyen eszköz kipróbálását, a személyes tapasztalatom az, hogy nagyon megkönnyíti a munkát. A KTC H27T22-ért a Qs8ATa5a  kóddal 89 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, minimális szállítási díj mellett, EU raktárból.

KTC H27S17 és H32S17 – A hajlított variánsok

A KTC H27S17 nagyon hasonló a KTC H27T22-höz, az alapparaméterei ugyanazok, ez is 27 colos 2560×1440 pixeles felbontású WQHD panel, 165 hertz frissítéssel, de az eddigiekkel ellentétben ez hajlított. A hajlítás rádiuszát egy számmal jelölik milliméterben, ez ebben az esetben 1500R, vagyis jobban körbeöleli a használóját, mint mondjuk egy 1800R sugarú. Az emberi szem ennél egyébként kisebb rádiuszt lát – 1000R körül –, akit a téma bővebben érdekel, az ezen a linken olvasgathat.

A lényeg az, hogy a hajlított kijelzők kihasználják a perifériás látást is, így ha ugyanezt a panelt kifejeznénk egy egyenes kijelzőméretben, nagyobb felületet kapnánk, vagyis többet láttok a képből, mint egyébként.

Természetesen a kor követelményeinek megfelelően ez a megjelenítő is támogatja a 8 bites színmélységet és a HDR10-et, képes 16,7 millió színt megjeleníteni – sRGB –, alacsony kékfény kibocsájtással rendelkezik, illetve támogatja a feljebb említett G-Syncet és FreeSyncet, vagyis itt sincs screen tearing, ha megfelelő grafikus vezérlő van a gépetekben. Kapott egy csomó előredefiniált profilt, amiket FPS, RTS és hasonló játékokra találtak ki. Portokban a H27T22-vel egyezik a felhozatala. A KTC H27S17-ért az F8cZTBcD  kóddal 78 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek. A 32 colos testvére, a KTC H32S17, ami mindenben megegyezik a kisebbel, leszámítva a képátlót. Ezért a variánsért a BN2MWb4J  kóddal 89 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell fizetnetek a szokott feltételek mellett.

hirdetés