hirdetés

Top 5 60 000 Ft körüli telefonok

Ismert márkák és egy meglepetés

hír
Top 5 60 000 Ft körüli telefonok 1
írta: Don Kartács
2019-10-26

Körbenéztünk a piacon, hogy a mágikus 60 000 Ft-os – 200 dolláros – ár környékén milyen telefonok érhetőek el. Jellemzően ezt a kategóriát a kínai gyártók uralják, a listánkon leginkább Xiaomi és Lenovo mobilok szerepelnek, de egy meglepetés készülék is bekerült a válogatásba.

Top 5 60 000 Ft körüli telefonok 2 Redmi Note 8

Szerencsére a cég kezd leszokni arról, hogy mindenféle apróságok kihagyásával próbálja a felhasználókat a drágább termékei felé terelni. Kapunk 18 W-os gyorstöltést, infra és jack portot, duális WiFi-t, két SIM kártya helyet, és a B20-as sáv sem maradt ki, így a BGN8G4 kuponkóddal elérhető 60 000 Ft-os ár kifejezetten jutányosnak számít a friss-ropogós telefonért.

Lenovo Z6 Lite

A Lenovo mostanában irdatlan sok modellel támadta le a piacot, ráadásul a kiváló ár-érték arányt úgy tartják fent, hogy egy picit mindig jobb hardvert adnak, mint a konkurencia. Ez most is így történt, egy 710-es Snapdragon lapkával tromfolnak rá a Xiaomi modelljeire. A modern hardver mellé modern szoftver is jár, természetesen Android 9 fut ezeken a készülékeken is, és ismerve a nagyobb cégek háttértámogatását, nemsokára érkezik majd a Tízes verzió.

 

Természetesen, mint minden modern telefonban, ebben is viszonylag nagy akkumulátor – 4050 mAh – és gyorstöltés kapott helyet, a kamera kétszeres optikai zoommal rendelkezik, nem maradt ki a duális WiFi, az ujjlenyomat-olvasó, és az IPS megjelenítő is nagyobb a szokásosnál, 1080*2340 pixel. Igen kompakt kis csomag, nehéz belekötni, viszont van, aki nem kedveli a Lenovo által létrehozott ZUI kezelőfelületet, nekik a stock Androiddal szállított Xiaomi A3 lesz a nyerő.

A Z6 Lite-ból ráadásul többféle szín- és hardververzió is létezik, van a színtől függően 55-66 000 Ft-ba kerülő 4/64-es és a 85 000 Ft körül elérhető 6/64-es variáns is, ez utóbbi azonban irreálisan drága a kisebbhez képest, ezért inkább az elsőt javasoljuk. Aki pedig giga tárhelyre vágyik, az a 6/128-as verziót is választhatja, közel százezer forintért.

Lenovo Z5S

A Lenovo Z5S olyan értelemben speciális, hogy nem a legmodernebb operációs rendszert, hanem Android 8.1-et futtat, ennek viszont van számunkra egy nagyon előnyös tulajdonsága: a régebbi készülékek általában jelentős kedvezménnyel érhetőek el. És itt is pont ez a lényeg, 55 000 Ft-ért vihetünk haza egy 6 GB RAM-mal és 64 GB ROM-mal felvértezett telefont, aminek az alapja megegyezik a Lenovo Z6 Lite-tal. Ez egyben azt is jelenti, hogy a felsőközép-kategóriás Snapdragon 710-es lapkát tudhatja magáénak. Szerintünk az 1080*2340 pixeles LCD IPS panelen is osztoznak, tehát tényleg nagyítóval kell keresni a különbségeket.

Az viszont biztos, hogy a Z5S akkumulátora kisebb, csak 3300 mAh-s, szemben a Lite 4 Ah kapacitású sajátjával, de ez még éppen elég takarékos használat mellett 36-48 órára. A modern szenzorok természetesen itt is helyet kaptak, van GPS, de a duális WiFi és a gyorstöltés is bekerült a repertoárba. Ráadásul van egy fékezett habzású variánsa is, Lenovo Z5 néven, amelyben Snapdragon 636-os szív dobog. Ezért még kevesebbet, mindössze 48 000 Ft-ot kell fizetnünk.

Xiaomi A3

Ha valamiért nem tetszik valakinek a MIUI rendszere, akkor a Xiaomi által gyári Android rendszerrel kiadott készülékek felé kell mozdulnia. Mi egyébként kifejezetten szerettük a Xiaomi A3-at az egyszerűbb kezelőfelülete ellenére, ráadásul mind hardveresen, mind szoftveresen kompakt egészet alkot a mobil. Egy helyen tudtunk belekötni, ez pedig az alacsony felbontású, HD+ kijelző, ami 2019-ben már egy kicsit elavultnak tűnik.

Minden másban viszont ott van a szeren az A3. Erős a Snapdragon 665-ös lapka, 2 napig kibírja a méretes akkumulátor, szép képeket és videókat készít a 4K képes, 48 Megapixeles Sony kamera, van gyorstöltés, B20-as sáv és 5 GHz-es WiFi is. Az Audikkal kísérteties névrokonságban álló készülékért 53 000 Ft-ot kérnek, de még a nagyobb, 4/128-as verzió sem kerül a GBA312802 kuponnal 55 000 Ft-nál többe, és ebben már benne van a szállítás is.

Oppo Realme 3 Pro

A felsorolás kakukktojása bizonyos értelemben az Oppo Realme 3 Pro. Aki esetleg nem ismerné a márkát, évek óta az Oppo-Vivo páros vezeti a kínai belpiacon az eladási listát, ez minimum milliós készülékszámot jelent, és ott ezek a drágább márkák közé tartoznak. Kínában a Huaweit és a Xiaomit szorongatja a cég és ez bizony nem véletlen: a hardver szinte teljesen megegyezik a Lenovo készülékeivel, de szerintem a külalak jobban sikerült. A Full HD+ kijelző itt is integráns részét képezi a kinézetnek, a szenzorsziget csepp alakú, káva szinte nincs is, kifejezetten egységes lett a dizájn és a színek is dögösek.

A műszaki alapokat a Snapdragon 710-es processzora adja kiegészülve 4 GB RAM-mal és 64 GB háttértárral. Az Oppo saját gyostöltési szabványa a „VOOC charge”, ami 5 V mellett 4 A-t képes felvenni, ami 30 perc alatt 50%-os töltöttséget eredményez a 4045 mAh-s telep esetében. Eddig a magyar felhasználók a B20-as sáv hiánya miatt kerülték ezeket a készülékeket, de szerencsére ez az akadály is elhárult a Realme 3 Pro esetében. Természetesen egyéb területeken sem gyengélkedik a telefon, duális SIM-et és micro SD kártyát is fogad, kétsávos ac WiFi-vel rendelkezik, Android 9.0 operációs rendszer fut rajta, amit reméljük nem ütöttek agyon valami saját bőrrel.

Szerintem az Oppo Realme 3 Pro a bevállalósak telefonja lesz, hiszen egy kicsit túl is lépte a címben említett keretet, ugyanis a BGHUD04279 kuponnal is közel 74 000 Ft-ba kerül a telefon.  Egy dologra figyeljetek, hogy vám- és áfamentes EU Priority Line szállítással rendeljétek meg.

hirdetés