hirdetés

Top 3 elemlámpa a Summer Sale alkalmából

A minőség nem lehet kérdés

hír
Top 3 elemlámpa a Summer Sale alkalmából 1
írta: Don Kartács
2020-06-15

Itt a nyár és az elemlámpa szezon, ezért összeszedtem az általam legjobbnak tartott világítós cuccokat. Mindegyiket teszteltem vagy éppen folyamatban van a tesztjük, vagyis nem a netről „szedegettem” nekem tetsző cuccokat. Van olyan modell, ami különböző színhőmérsékletű és erejű LED-del is kérhető. Alizók előnyben, mindegyik termék a mágikus 11 000 Ft – 32 EUR – körüli áfa- és vámhatár alá esik, de azért több webshop termékeit is mellékeltem.

Arra figyeljetek, hogy az eladók szeretnek trükközni Alin az akkuval és így olcsóbban adni a lámpát, de ez akár jól is jöhet, ha nektek már van otthon 26650-es telepetek. A Nextool tesztjét itt olvashatjátok.

Nagyon tetszik benne, hogy a fényerejét folyamatos nyomás mellett lehet állítani, ami egy igen kényelmes funkció. Viszont teljesen akkor csábultam el, amikor megtudtam, hogy lehet hozzá kapni hordtokot és diffúzor is, szóval fullos a kínálat. Aliexpressen ma indul a summer sale, ezért 9300 Ft az ára, érdemes most megvennetek.

Convoy S11 – Igavonó mindenes

Kedvelem a Convoy zseblámpáit, én is rendelkezem a belépő modellel, az S2+-szal, amit kicsiny mérete miatt futásokhoz szoktam magammal vinni. Ennek a nagyobb tesója a Convoy S11, ami már egy tisztességes elemlámpa, a fenti két termék direkt konkurenciája. Gondolom, senkit nem lep meg, hogy ebben is egy XHP 50.2 LED teljesít szolgálatot, és ezt is lehet táplálni 18650 vagy 26650-es áramforrásokkal, illetve vannak SST40 LED-del – ez a gyengébb – modellek is. A fényereje 2400 lumen, vagyis a Nextool és az Astrolux közé esik.

Sajnálatos módon nem adnak hozzá a csomagban akkumulátort és a lámpa sem tölthető USB-ről, így mindenképpen az előbbi két terméket választanám. Ami miatt mégis betettem a felsorolásba, az a rengeteg, eltérő színhőmérsékletű variáns. Kapható 3000, 4000, 5000 és 6000 kelvines verzió is, így akinek ez kiemelt szempont, az a Convoy S11-et vegye, ez is egy príma lámpa, csak olyan nagyon sok extrát nem tud, mint az ellenlábasok. A tesztje most folyik, hamarosan közzétesszük az oldalon. Van belőle spéci DIY – vagyis csináld magad – szett is, ami a LED-et és a vezérlőt nem tartalmazza.

És akkor jöjjön az ultimate érv a lámpa mellett: csak 7500 Ft-ba kerül az XHP 50.2-es verzió, míg az SSTP 40 6500 forintért is elhozható.

hirdetés