hirdetés

Telefontokok

Önkifejezés vagy szükséges rossz?

hír
Telefontokok 1
írta: Rolla
2019-10-13

Fél évvel ezelőtti telefonvásárlásom alkalmával találkoztam ismét azzal a dilemmámmal, hogy vegyek-e hozzá tokot vagy ne. Bevallom őszintén, nekem kifejezettem fáj, mikor el kell rejtenem a mobilom szépségét, de ahhoz sincs kedvem, hogy a vacsiúj karcmentes telefonom egy hét után úgy nézzen ki, mint amit kamion alól húztak ki. Miután ezeket végiggondoltam, egy könnycseppet elmorzsolva megrendeltem a legegyszerűbb, legvékonyabb fekete tokot Aliról. Valószínűleg viszont van egy ellentábor, aki máshogyan gondolkodik, mint én, különben nem lenne a piacon ilyen sok féle és fajta tok.

A másik véglet: telefontok és pénztárca 2-in-1

A minimalista, vékony tokok másik véglete a pénztárcaként is funkcionáló darabok, amikbe már beletehetitek a bankkártyátokat, az igazolványotokat, papírpénzt és még egy kevés aprónak is van hely. Ezeket a tokokat általában az idősebb korosztály használja előszeretettel, de szerintem egy buliban kifejezetten hasznos tud lenni, ha nincs kedvetek magatokkal táskát vinni, de kellemetlen kitömni a farmerzsebeteket egy telefonnal és egy pénztárcával. A legújabb telefonokra is készült már ilyen védő, szóval ha lemaradtatok az évekkel ezelőtti pénztárcatok-vonatról, most is felszállhattok rá 2-4000 forintért.

Nem szép, de hasznos: ütésálló tok

Akik bevállalják, hogy a mérnökök által gondosan levékonyított telefontestre ráhúzzanak egy vastagabb tokot, azok igazából a készülék szépségéből veszítenek, de jóval kisebb az esély arra, hogy az első eséstől összetörjön vagy bepókhálósodjon a képernyő, esetleg a hátlap. Ha a munkátok vagy a hobbitok miatt szükségetek van a maximális védelemre, akkor szerezzetek be mindenképp egyet. Akár már ezer forintért is találtok, ennyit megér a mobil épsége.

Az önkifejezés formája: színes-szagos tokok

Szeretném beismerni, hogy évekkel ezelőtt azért velem is előfordult – elég sokszor -, hogy az aktuális trendnek megfelelő csillámos-színes-kisállatos típusokat szereztem be. A tokok nem tűntek el, csak az én ízlésem változott, szóval ha ti szeretnétek rájuk lecsapni, akkor a lehetőségetek annyi, mint égen a csillag. Nyuszifüles, unikornisos, folyadékkal feltöltött, feliratos, fából készült, Nokiás, világító, Marveles, szóval igazából rajtatok múlik, hogy mit választotok. Árakat tekintve 400 forinttól indulnak, a típustól függ a végösszeg, bár 5000 forint fölé nem szoktak átcsúszni.

hirdetés