hirdetés

Tégy valamit te is

Környezetvédés és spórolás az Aliexpress-en

hír
Tégy valamit te is 1
Rolla
írta: Rolla
2019-08-23

Szeretném bevallani, hogy nem tartok még környezeti tudatosság szempontjából azon a szinten, hogy mindent csomagolásmentesen, üvegekben szerezzek be a boltokban, ettől függetlenül igyekszem nem megsürgetni direkt a szeméttermelődést vagy a levegőszennyeződést. Ez valamikor sikerül, valamikor nem, ettől függetlenül bevezettem néhány olyan szokást, amivel minimális erőbefektetéssel sokat tehetek a környezetemért. Az általam tesztelt Megawheels S5 kapcsán már beszélgettünk arról, hogy bár városon belül kiváló ötlet egy elektromos roller, hosszabb távokra még mindig autóval megyek, most viszont olyan termékeket szeretnék nektek mutatni, amiket helyszíntől, évszaktól, életkortól és napszaktól függetlenül hasznosíthattok bármikor.

Bevásárlótáska

Ha már a kocsiba bedobható cuccokról beszélünk: bár a korábban furcsának minősített vászonszatyrok már évek óta divatban vannak, ettől függetlenül teljesen megértem, ha nektek nem jönnek be vagy nem passzolnak a stílusotokhoz, hiszen én is a hátizsákokat támogatom inkább. Viszont bevásárláskor már nem szórhatok bele mindent a mini hátitatyómba, ilyenkor jól jön a legkisebb aktatáskában, biciklikosárban és Fiat Cinquecentoban is elférő vászonszatyor.

Egy felmérés szerint sok férfi azért nem kezd el tudatosabban figyelni a környezetére, mert félnek attól, hogy megkérdőjelezik őket a férfiasságukban – lásd a bu**s szónál -, de higgyétek el, egy egyszínű, sima, élelmiszerrel megrakott vászontáska semmivel sem rosszabb, mint ugyanez átlátszó, műanyag, a bolt nem éppen dizájnos logojával ellátott változatban. Biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a rengeteg lehetőség közül a neki megfelelőt, kedvcsinálónak mutatok párat.

Fémszívószál

Sokan próbáltak már alternatívát találni, köztük volt a sárga bohócos hamburgerező is, és sajnos belebuktak, pedig az ötlet jó volt, de újrahasznosítani nem lehet, ami a “brit tudósok” szerint rosszabb, mint a műanyag változat.

Ha figyelni szeretnétek a környezetetekre, és nem csak félmegoldásokkal élnétek, akkor válasszátok a fémből készült típust, amit sokszor felhasználhattok, így nem dobtok el 20 percenként egyet feleslegesen. Igen, tudom, aki tényleg figyelni szeretne a bolygóra, az pohárból, szívószál nélkül issza az italát, csak ezt nehéz megmagyarázni a gyerekeknek, vezetés közben szürcsölőknek és rúzsozott szájú nőknek. Így ha tényleg fontos a szívószál, akkor nézzetek körül itt, ahol biztos megtaláljátok a szimpatikus darabot.

Mosható pelenka

Nem egy ördögtől való dologról beszélünk, hiszen néhány évtizeddel ezelőttig hírét sem hallotta senki az eldobható pelenkának. Sok mindent megkönnyítenek a modern pelusok, többek között a pénztárcátok súlyát is. Rengetegen kiszámolták már, hogy mennyi pénz megy a kukába, így már ezért is érdemes visszaváltani a nem is oly rég használt technikára, továbbá a bolygó védelme érdekében sem egy utolsó választás. Aki ódzkodik a dologtól, az kérdezze meg a szüleit, nagyszüleit vagy a rokonságot, biztos sokat tudnak mesélni róla. Ha megbarátkoztatok a gondolattal, akkor nézzetek körül itt, ahol minden méretre találtok már 160 forinttól.

hirdetés