hirdetés

Talán a legjobb aranyközépút porszívó a Dreame V11

Vannak olcsó és drága porszívók, de mi a legjobb választás jelenleg a középkategóriában?

hír
Talán a legjobb aranyközépút porszívó a Dreame V11 1
írta: SonkaMod
2021-10-04

Az akkumulátoros porszívó az elmúlt 3 év egyik legnagyobb áttörése a takarításban. Nyilván nem a legnagyobb, mert az a robotporszívó, de az tagadhatatlan, hogy az akkumulátoros porszívók piaca az utóbbi pár évben terjedt ki úgy, hogy nyugodtan lehet azt mondani, hogy olyan nagy és jó a kínálat, hogy nem érdemes már vezetékes verziót venni. Felejtsük el a filléres, vezetékes gagyiságokat, mert azok semmit sem érnek ezekhez képest. Kínából rengeteg jó megoldás van, de érdemes egy Dreame gépen keresztül megnézni, hogy miért ekkora sztárok ezek a modellek.

Ezekkel a készülékekkel el lehet felejteni a porzsákot, az elhasználódó, rosszminőségű filtereket és a porszívózás okozta szálló port. Nagyon jó a szűrőrendszerük, a HEPA filter szépen dolgozik, megfogja a port és még mosható is. Az ötlépcsős szűrőrendszer teszi a dolgát, de persze ezt is tisztán kell tartani, minimális karbantartást igényel.

A Dreame V11 abban is erős, hogy sokféle kiegészítőt adnak hozzá. A motoros fejekről már esett szó, de ezek mellé jár még egy fém toldócső, és kétféle kefés fej is. Ez utóbbiaknak a sörtés része akár vissza is húzható. Van hozzá flexibilis cső, amivel be tudunk nyúlni a szűk helyekre is, többek között autó takarításhoz szinte elengedhetetlen kellék. A sok kiegészítőt és a gépet is tárolni kell valahogy, így egy falra szerelhető dokkolót adnak hozzá.

Az akkus porszívók nyugati királya a Dyson. Nem lehet és nem is kell azzal vitatkozni, hogy azok a gépek jók-e. Nyilván igen, de erre az áruk miatt is lehet számítani. Elképesztően drágán adják őket, és már jó régóta jelen vannak a piacon, mégsem tudtak elterjedni a kelet-európai régióban. A „megváltást” a kínai kütyük hozzák el, amik elérhető árúak, sokféle van belőlük és olcsók. Lehet választani 30 000 forintos gépet, és akár kétszázezrest is, de az ár/érték arány bajnokok valahol a kettő között helyezkednek el.

A Dreame V11 nagyon jó választás, mert ezekkel a tulajdonságokkal bír:

  • Minőségi anyaghasználat
  • Elismert márka
  • Nagy, 26 kPa-os szívóerő
  • Állítható szívóerő
  • Akár 90 perces üzemidő
  • Cserélhető és mosható HEPA filter
  • Ötelemű szűrőrendszer
  • OLED kijelző
  • Sok kiegészítő
  • Kétféle motoros fej

Ez a gép a már említett aranyközépút jelenleg. Eleinte még 90 000 forint környékén lehetett megvásárolni, de azóta már sokat csökkent az ára. A Banggoodról rendelve a BGND006 kuponkóddal már megrendelhető 66 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, ingyenes szállítással. Csehországi raktárból küldik, így nagyjából egy hét alatt ki is szállítják. Egy ilyen gép sokkal jobb befektetés, mint venni egy vezetékes, hangos, de gyenge hulladékot a hazai piacról, amiről semmi pozitívum nem mondható el azon kívül, hogy olcsó.

hirdetés