hirdetés

Szürreálisan olcsó a JX1 miniatűr számítógép

Alap feladatokra ennyiért ajándék

hír
Szürreálisan olcsó a JX1 miniatűr számítógép 1

Forrás: Geekbuying

írta: SonkaMod
2023-02-08

Kína a mini PC-k igazi hazája, ahol ezeket a gépeket szinte fillérekből állítják össze, a vásárlók pedig szintén elég kedvező áron juthatnak hozzájuk. Van ezek között gyengébb és erősebb variáns is, attól függően kell közülük választani, hogy mire szeretnénk használni. A Geekbuyingon kapható JX1 a belépőkategóriába tartozik. Multimédiás felhasználásra, például filmezni, de alap irodai használatra is alkalmas. Az Intel Celeron processzorcsalád egyik tagja adja az alapot, ami mellé megfelelő mennyiségű és minőségű egyéb hardvert tett a gyártó. Most mindössze 58 000 forintért megvásárolható, ami váratlanul alacsony ár ezért a konstrukcióért.

Előre egy bekapcsoló gomb került, hátra viszont annyi portot tettek, amennyi csak ráfért. Van 3 darab USB 3.0, egy HDMI kimenet, egy Type-C, amin akár a kép is átmegy, illetve még egy Type-C is helyet kapott rajta, amin keresztül az áramot kapja a masina. A gigabites LAN csatlakozás hál’ istennek szintén jelen van, ahogy egy jack csatlakozó is. Ennél többet azt hiszem, hogy nem is kívánhatnánk.

A gyártó olyan apró, de fontos dologra is figyelt, hogy már WiFi 6-os kártya van benne, és Bluetooth-ból is egy 5.2-es chip. Ezekből nagyon sokszor régebbieket szoktak beszerelni a budget gépekbe, tehát ez egy nagy pozitívum.

Ugyan még nem hallottunk erről a kütyüről, de úgy tűnik, hogy aki megálmodta, annak határozottan jó elképzelései voltak a témáról. Igazi budget mini PC, de olyan hardverrel, ami használható alap feladatokra, és elképesztően jó áron fut. Geekbuyingon a 256 GB-os SSD-vel szerelt variánsra felhasználható a 79HTCB0H  kuponkód, így pedig 58 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért be is repülhet a kosárba. Kellemes hozadék, hogy ugyan kínai raktárból küldik, de ingyenes házhozszállítással.

hirdetés