hirdetés

Szabadulj meg a spam emailektől az Incogni segítségével(x)

Ennél már nem nagyon lehet egyszerűbb

hír
Szabadulj meg a spam emailektől az Incogni segítségével(x) 1

Forrás: Incogni

Atika
írta: Atika
2024-02-16

Biztosan mindenki szembesül nap mint nap spam emailekkel és látja, hogy milyen változatos módon próbálnak emberek pénzt vagy személyes adatokat kicsalni belőlünk. A világon kiküldött emailek jelentős része valamilyen ártó szándékú tartalommal rendelkezik, amelyek ellen nagyon nehéz védekezni, azonban nem lehetetlen. Az Incogni segít „láthatatlanná” válni a támadók számára, most ráadásul fél áron.

Ezek a linkek és mellékletek általában rossz indulatú kódokat tartalmaznak, amelyek vagy kísértetiesen hasonlítanak arra, amit a valódi szolgáltató is küldene vagy a háttérben rögtön adathalász programokat kezdenek el futtatni a gépünkön. Ezek később akár minden leütött billentyűt rögzítenek, de vannak olyanok is, amelyek folyamatosan képernyőfelvételt is készítenek, miközben gyanútlanul használjuk a számítógépünket.

Hogyan lehet ezek ellen védekezni?

A legegyszerűbb módja a védekezésnek, ha kellő óvatossággal állunk hozzá a gyanúsnak tűnő emailekhez. Először is, a legtöbb spam emailt már a szolgáltatónk is szűri, így egyből a spam mappába kerülnek. Másodszor pedig minden kényes információ vagy link megnyitása előtt győződjünk meg arról, hogy a feladó email címe, az email tárgya és a szövegben lévő linkek nem gyanúsak-e, ugyanis nagyrészt a spam emailek feladója inkább csak hasonlít az eredetihez, de közel sem azonos.

Sajnos kellő odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy nem veszünk észre valamilyen gyanús jelet, és megadunk olyan adatokat egy-egy adathalász felületen, amelyre már csak akkor jövünk rá, amikor elkezd fogyni a pénz a bankszámlánkról. Ilyenkor már csak a jelszó változtatás, bankkártya letiltás és hasonló, nagyon kényelmetlen procedúrák maradnak hátra. Ez az egész azonban megelőzhető, ebben segít az Incogni.

Forrás: Incogni

Hogy működik az Incogni és miért jó ez nekünk?

Az Incogni nem más, mint egy olyan szolgáltatás, amely a személyes adatainkat eltávolíttatja a különböző adatokkal kereskedő brókerek adatbázisából. De egyáltalán hogyan kerülnek az adataitok az adatvadász cégekhez? Ez számtalan módon megtörténhet, például amikor egy oldalon elfogadjátok a különböző süti beállításokat, internetes rendeléskor, mikor kitöltitek a szállítási címet, de a közösségi média felületekről is sok minden begyűjthető. Ezek az adatok végül olyan szolgáltatókhoz kerülnek a tudtotok nélkül, akik eladják az adataikat egy harmadik félnek, ők pedig kéretlen tartalmakkal, szolgáltatásokkal fognak titeket bombázni vagy csak simán visszaélnek majd velük. Erre a két legjobb példa talán a spam email és az SMS, de számtalan más csalásra is használhatók az ilyen adatok, ennek a problémakörnek a feloldására született az Incogni.

A gyakorlatban a szolgáltatás teljesen automatikus, nektek igazából semmit sem kell csinálnotok. A kezelőfelületen láthatjátok az adatbrókerekhez kiküldött adattörlési kéréseket összesítve és bontásban is. A szoftver aszerint súlyoz, hogy az egyes brókerek milyen adatokat gyűjtenek. A törlés általában pár nap alatt megtörténik, de a szolgáltatóknak 30-45 napjuk áll rendelkezésre ahhoz, hogy ezt megtegyék, ezért is kell hátradőlni, és várni, hogy az Incogni helyettetek intézkedjen. A szolgáltató ráadásul az eltávolított adatokat időközönként újra ellenőrzi, hogy a továbbiakban is törölt státuszban vannak-e, és nem kerültek-e esetlegesen vissza az adatbázisokba.

Forrás: Incogni

Ezekre az eredményekre számíthattok, ha az Incognit használjátok:

  • megszűnnek az idegesítő spam és telemarketing hívások és SMS-ek
  • csökken annak a kockázata, hogy online bűnözés alanyaivá váltok (például visszaélnek a hitelkártya adataitokkal)
  • csökken az esélye annak, hogy a személyes adataitok kiszivárognak
  • ha ki is szivárognak, nem sokkal később ismét törölteti ezeket az Incogni

Ha az Incogni felkeltette az érdeklődéseteket, akkor most 50% kedvezménnyel fizethettek elő a szolgáltatásra.

Ha egy teljes évet előre kifizettek, akkor nagyjából havi 2990 Ft-ot kell fizetnetek, ami összesen 35 800 Ft-os díjat jelent, amiben már benne van az ÁFA is.

30 napos pénzvisszafizetési garancia is jár mellé, így ha nem tetszik a szolgáltatás vagy nem vagytok megelégedve vele, akkor sem buktok egy fillért sem.

hirdetés