hirdetés

Spórolás otthon

Filléres befektetés, látványos megtérülés

hír
Spórolás otthon 1
írta: Rolla
2019-10-04

Rengeteg tippet találhattok azzal kapcsolatban, hogy hogyan csökkentsétek a szemeteteket évi 1 kg – tessék? – alá, illetve hogyan spóroljatok minél többet. Tudom, tudom, ha nem vásárolok, akkor nem fogy a pénzem és nem termelek szemetet, de azért nem szívesen élnék ilyen szabályok között. Ettől függetlenül vannak olyan praktikák, amikkel lefaraghattok a havi kiadásotokból, sőt némelyik termékkel a környezetet is védhetitek.

Vízátfolyás csökkentő

Ha nem vagytok annyira elköteleződöttek, hogy patakban mossátok meg a kezeteket és fürödjetek, akkor már azzal is sokat tehettek a pénztárcátokért és a környezetetekért, ha felszereltek a csapra egy vízátfolyás csökkentőt. Ez szimplán annyit csinál, hogy levegővel dúsítja a csapból kifolyó vizet, így érzésre ugyanolyan erős a sugár, de mégse szükséges hozzá olyan sok víz. Ráadásul forgatható is, így ha eddig a mosogatónál problémát okozott ez, akkor ezt is kiküszöbölhetitek egy mozdulattal. 430 forintba kerül, így már minimális spórolásnál is megérte az árát.

Viomi légtisztító hűtőbe

A földön az egyik legnagyobb probléma jelenleg a rengeteg kidobott étel. Igazából ezen már az is segítene, ha bevásárláskor kicsit jobban odafigyelnénk és csak azt vennénk meg, amit meg is eszünk, de tény, hogy nincs mindig kedvünk, időnk és lehetőségünk minden nap lemenni a boltba megvenni például a friss zöldségeket és gyümölcsöket.

Azért pont ezeket említem, mert ezeket nem lehet egyszerűen bedobni a fagyasztóba, viszont ha szeretnétek, hogy sokáig friss maradjon, akkor dobjátok be őket a hűtőbe és szereljetek fel mellé egy Viomi légtisztítót. Mivel a romlást elsősorban a baktériumok okozzák, ezért ha egy szűrő kiöli ezeket a levegőből, akkor jóval több ideig bírják az élelmiszerek, ráadásul a kellemetlen hűtőszag is elmúlik. Így jóval kevesebbszer kell boltba mennetek és a kidobott élelmiszeren sem veszítetek pénzt, maga az eszköz pedig 3000 forintba kerül, és csak évente egyszer kell cserélni.

Fóliahegesztő

Ha már az ételek kidobásánál tartunk: bár chips evésekor rendszerint nem marad a zacskóban semmi, ha mégis vannak olyan emberek, akik képesek félrerakni későbbre is – minden tiszteletem az övék -, akkor a ropogósság érdekében fontos a zacskó normális lezárása, különben mehet a kukába az egész. Természetesen ez ugyanúgy vonatkozhat gabonapehelyre, szárított gyümölcsre, felkockázott almára vagy ami csak az eszetekbe jut. Erre a megoldás elég egyszerű és költséghatékony, hiszen kemény 800 forintért szerezhetitek be ezt a fóliahegesztőt, amivel egy másodperc alatt visszazárhatjátok a zacskót. Egyszerűbb, mint ragasztószalaggal leragasztani, ráadásul hatékonyabb is.

Ez persze csak ízelítő volt a rengeteg tipp közül, ezen a Gearbest oldalon a kütyük között találhattok további érdekes praktikákat spóroláshoz.

hirdetés