hirdetés

Rendelj kínait itthonról: Lenovo IdeaPad Slim 3

Egy jó középkategóriás notebook a hazai Lenovo felhozatalból

hír
Rendelj kínait itthonról: Lenovo IdeaPad Slim 3 1

Forrás: Lenovo

írta: SonkaMod
2024-02-22

Bár a Lenovo a világ legnagyobb számítógép gyártója, mégsem lehet Kínából megrendelni ezen termékeiket. Marad a hazai beszerzés, itthon viszont dömping van belőlük, az olcsótól a drágáig mindenféle notebook modell kapható. Most szeretnék egy olyat mutatni, ami szerintem az átlagos felhasználónak jó konstrukció, és az árához képest sokat nyújt. Nem videóvágásra, nem is 3D modellezésre, de korrekt munkagép és szabadidős notebook válik belőle.

A nagy méretnek köszönhetően ráfért egy teljesértékű, magyar kiosztású billentyűzet, ami még háttérvilágítással is rendelkezik. Bár a ház műanyag, ezesetben lehet megbocsátható, egyrészt az ár miatt, illetve a súlyra is pozitívan hat. Mivel nagy, így gondolhatnánk, hogy nehéz is, de méreteihez képest nem vészes, 1,62 kg-os, a slim kialakítás miatt pedig 17,9 milliméter vastag.

A készülékbe egy 47 Wh-s akkumulátor került, ami mellett a Rapid Charge Boost funkciónak hála mindössze 15 perc töltéssel 2 órányi üzemidőt nyerhetünk.

A megfelelő energiafelhasználásért a Smart Power technológia felel, ami végülis arra hivatott, hogy megfelelő módon szabadítsa fel vagy korlátozza a teljesítményt attól függően, hogy a felhasználó éppen csak aknakeresőzik, vagy pedig 4K videót renderel.

Ráfért egy csomó port, így a bal oldalára került egy hagyományos töltőport, USB 3.2 csatlakozó, HDMI port, jack csatlakozó, de ami a legfontosabb, egy teljesértékű Type-C port is. Ez azért jó, mert rajta keresztül lehet tölteni a notebookot, de plusz monitor is köthető rá, vagy adatátvitelre is használható. Ebben a szegmensben ez még nem alap, így ennek nagyon lehet örülni. A jobb oldalára még ráfért egy USB 3.2, valamint SD kártya olvasó.

Számításaim szerint a legtöbb felhasználó számára remekül használható egy ilyen gép. Böngészésre, irodai szoftverekre, multimédiás felhasználásra, multitaskingra simán jó. Ha kell a grafikus teljesítmény, akkor már nem ő lesz a megfelelő választás, ugyanakkor egy komoly gépnek tartom, a kategóriájában pedig kifejezetten ajánlott. Operációs rendszer nélkül árulják, de egy Windows 10 vagy 11 beszerzése nem jelenthet problémát.

A matek nagyon jól jön ki ennél a gépnél, persze most éppen akciós is, az érte elkért 179 990 Ft igazán baráti, ráadásul a hazai beszerzés miatt ezesetben jár a magyar számla, valamint a garancia.

hirdetés