hirdetés

Remek vétel az Amazfit Nexo okosóra

Nemcsak sportolóknak

hír
Remek vétel az Amazfit Nexo okosóra 1

Forrás: Aliexpress, Amazfit Global Reatil Store

írta: SonkaMod
2022-04-25

Bár a Nexo nem egy friss kiadás, de éppen ezért lehet egy nagyon jó vétel azok számára, akik egy olyan okosórát szeretnének, ami sokat tud, mégsem horribilis az ára. Sokszor futunk bele abba, hogy sokat várunk el egy órától, így pedig két lehetőségünk van, az egyik, hogy méregdrágán veszünk egy Apple Watch-ot vagy egy még jobb Garmint, vagy pedig kínait rendelünk. Az Amazfit Nexo egy csomó mindent tud, amit egy felsőkategóriás óra is, viszont már baromi jó áron megvásárolható, nem kell rá elverni a fizetésünk felét.

Szintén érdekes funkció, és csak a drágább órák szokták tudni, hogy van benne beépített tárhely, amire tehetünk zenéket. Sportolás közben ezeket hallgathatjuk Bluetooth fülessel, amit szintén hozzá tudunk csatlakoztatni. Persze a Bluetooth arra is jó, hogy a telefonunkkal párosodjon össze, és onnan adatokat vegyen át, vagy éppen a hívásokat tudjuk általa menedzselni. És ezzel el is érkeztünk az egyik nagyon meggyőző tulajdonságához, az eSIM támogatáshoz. Itthon is vásárolhatunk hozzá előfizetést (a Telekomnál), és akkor telefonnak is használhatjuk az órát, a mobilunk jelenléte nélkül. Ez azért nagyon hasznos, mert így sportolásra nem kell magunkkal cipelni a telefonunkat, hiszen az óra méri az aktivitásunkat, szolgáltatja a zenét, és még hívásokat is lebonyolíthatunk vele.

Tízféle sportolási lehetőséget támogat, amik az alábbiak: futás, séta, kerékpározás, futás futópadon, beltéri kerékpározás, elliptikus tréner, hegymászás, terepfutás, labdarúgás, ugrókötél. Ez a lista már a legtöbbek számára kielégítő, talán csak az úszás hiányzik róla, ami pedig elég populáris, és az óra egyébként rendelkezik IP68-as vízállósággal.

Ha túrázni szeretünk, vagy hosszabb utakra elmenni, akkor is nagy segítség az óra, mert kezel GPX fájlokat, azaz az útvonalat betölthetjük neki, és az órával azt könnyen követhetjük, illetve szól, hogyha letértünk a kijelölt ösvényről. A saját aktivitásunkat is lementhetjük utólag GPX fájlba, amit aztán feltölthetünk bármilyen erre alkalmas programba.

Hosszan ecseteltem, hogy milyen sportfunkciókkal bír az óra, de a hétköznapi használatban is megállja a helyét. Az értesítés kijelzés jól működik rajta, tehát a magyar karakterekkel sincs baja, és a hívásokat is tudjuk menedzselni, eSIM nélkül is.

Az Amazfit Nexo nem egy új kiadás, viszont még mindig nagyon sokat tud, és egy bitang jó ár/érték arányú kütyü. Anno, amikor készítettük róla a tesztünket, akkor még nagyjából 65 000 forintot kértek érte, viszont azóta már sokkal olcsóbb lett. Még magyar forgalmazónál is elhozható egészen baráti áron, viszont ha Aliexpressről rendeljük most, akkor egy 10$-os store kuponnal, és az OD5 kuponkóddal mindössze 26 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül Spanyol raktárból, ingyenes szállítással, és már az áfa is benne van ebben az árban. Ennyiért nagyon jó vétel az Amazfit Nexo, és már csak hab a tortán, hogy adnak hozzá egy ajándék szíjat is, ha nem EU-ból, hanem kínai raktárból rendeljük.

hirdetés