hirdetés

Remek középkategóriás notebook a Chuwi CoreBook X

A második generáció a legjobb

hír
Remek középkategóriás notebook a Chuwi CoreBook X 1

Forrás: Banggood.com

írta: SonkaMod
2022-04-21

A Chuwinak nemcsak a tabletes felhozatala figyelemre méltó, hanem a notebookos is, mert van pár modelljük, amik igen jóra sikerültek. Jellemzően kiemelkedően jó ár/érték aránnyal rendelkeznek, de közben nem gagyik, nem kell nagy kompromisszumot kötnünk, hanem kifejezetten minőségi terméket kapunk. Ez igaz a CoreBook X második kiadására is, amit most remek áron megvásárolhatunk.

Érdekeset húzott meg a gyártó a kijelzővel, mivel nem a jól megszokott 16:9-es képaránnyal rendelkezik, hanem 3:2-sel, ami így sokkal magasabb panelt eredményez, mint amit megszokhattunk. Ez valakinek bejön, valakinek nem, de aki például programozó vagy irodai szoftvereket használ, azoknak jobb, mert több sort látnak egyszerre a képernyőn, aki pedig csak filmezni szokott a legtöbb esetben, annak nem releváns. Viszont a felbontásába kicsit sem lehet belekötni, mert 2K-s IPS panelt kapott, ami egészen pontosan 2160×1440 pixelt jelent. Ez olyan pixelsűrűséget eredményez a 14”-es kijelzőn, hogy öröm nézni.

A duális WiFi és a Bluetooth chip nyilván alap egy ilyen gépben, de jó hír az, hogy SSD-vel még bővíthetjük a tárhelyet, valamint memóriából is tehetünk bele nagyobbat. Mivel a gép vékony, nem kerülhetett rá egy rakás port, de így is elegánsan oldotta meg a gyártó. Az egyik oldalára egy USB 3.0, kártyaolvasó és jack csatlakozó került, míg a másik oldalon van egy tápbemenet és egy Type-C csatlakozó. Az utóbbi használható töltésre is, valamint átmehet rajta bármilyen adat, hang és kép is, tehát ha beszerzünk hozzá egy dokkolót, akkor gyakorlatilag ezen az egy porton keresztül letudhatunk mindent.

A szegény ember MacBookjának is lehetne nevezni a Chuwi CoreBook X-et, és az nem is titok, hogy baromi jó ár/érték aránnyal bír ez a gép. Előre telepített Windows 10 operációs rendszerrel küldik, és most a BG75308c  kuponkóddal mindössze 170 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megrendelhetjük ingyenes szállítással, EU raktárból. Alapból is olcsó ez a gép, de azért az alapára akkor sem ennyi szokott lenni, Banggoodon is drágább általában, és az Aliexpressen is egy jó 10-20%-kal többe kerül.

hirdetés