hirdetés

Radiátor vezérléssel is védekezhetünk a rezsidémon ellen

Okos radiátor szelep, igen kedvező áron

hír
Radiátor vezérléssel is védekezhetünk a rezsidémon ellen 1

Forrás: Banggood.com

SonkaMod
írta: SonkaMod
2022-08-04

Eljött az augusztus, ami egyben azt is jelenti, hogy érvénybe lép a rezsicsökkentés csökkentés, mely hátrányosan érint egy rakás magyar háztartást. Az utóbbi időben rengetegen gondolkodtak el azon, hogy mivel lehet lejjebb vinni a rezsit, de a szolgáltatások mellőzésén kívül általában kijön a matek, hogy a korszerűsítésre kell költeni, ami pedig nem olcsó mulatság. Vannak ezek közül kisebb tételek is, amikkel lehet ügyeskedni, és az automatán vezérelhető radiátorszelepek pont ilyenek. Itthon nem túl elterjedtek, pedig viszonylag olcsó megoldás, aminek felszereléséhez még csak szakemberre sincsen szükség.

Egész hétre vagy napra beprogramozhatjuk, hogy mikor milyen hőmérsékletet tartson, így pedig le tudja venni este automatikusan, reggel pedig újra magasabb fokozatra kapcsolni. Ha igazán profi rendszert szeretnénk, akkor az összes radiátoron érdemes lecserélni a régi tekerőket ilyen okos variánsra, illetve szerezhetünk hozzá külső hőmérőt, amivel szintén összehangolhatjuk a működését.

A felszerelése nagyon egyszerű, a régi szelepet el kell távolítani, majd feltenni az újat, amihez a legtöbb esetben nem is kell megbontani a rendszert, tehát szakemberre sincsen szükség.

A Banggoodról kedvezményesen rendelhető a MoesHouse okos radiátorvezérlő, de sokféle csomag elérhető attól függően, hogy hány darabot veszünk, illetve, hogy van-e hub a csomagban. Egy termosztátfej 13 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a BG030364  kuponkód felhasználásával, szállítási költséggel együtt, de ehhez még nem jár hub – ami szükséges az okosfunkciók működéséhez -. A többi csomag ára a kuponkóddal eszerint alakul:

1 db szelep: 13 000 Ft
1 db szelep + hub: 18 100 Ft
2 db szelep + hub: 25 600 Ft
3 db szelep + hub: 33 500 Ft
4 db szelep + hub: 41 700 Ft
5 db szelep + hub: 49 800 Ft

hirdetés