hirdetés

Olcsó tablet és stylus kéz a kézben

A Cafagónál az akciók örökké tartanak

hír
Olcsó tablet és stylus kéz a kézben 1

Forrás: Cafago

írta: Don Kartács
2022-11-29

A Cafago ha fúj, ha esik, ha van Black Friday, ha nincs, akkor is olcsón adja a termékeit. Ez azért előnyös, mert nem kell kuponozgatni, azok nem járnak le, nincsenek mindenféle fura játékok és még sorolhatnám. A szállítás ingyenes a termékekre, az áfát pedig a Cafago bekalkulálta az árba.

Lenovo XiaoXin Pad 2022 – Szolid teljesítmény

Annak idején vettem én is egy XiaoXin tabletet, 4 éve szolgálja hibamentesen a családot. A trükk az, hogy a XiaoXinnek van egy EU-s verziója is, ami drágább, az enyémet Tab 4 8 Plusnak hívják, szóval ennek a modellnek is van egy párja valahol az európai piacon, így a fura nevű variánstól sem kell tartani. Már csak azért sem, mert a globális ROM-ot futtató tablet fő részegységét a Snapdragon szállítja a 680-as SoC személyében, amihez 4 vagy 6 GB RAM és 64 vagy 128 GB háttértár társul. Az akkumulátora 7700 mAh kapacitású, ami 12 órányi videózásra ad lehetőséget, és 20 W-os gyorstöltéssel lehet telepumpálni.

A kijelző 10,6 colos, 2K felbontású – 1200×2000 pixel – IPS panel,

ez már kellően nagy ahhoz, hogy filmeket nézzetek rajta, a fényereje pedig 400 nit, ami zárt térben bőven elégséges. A hardver az Android 12-es verzióját futtatja, amin a ZUI kezelőfelület dolgozik, különböző extra funkciókkal. Természetesen a rendszer a stylust is támogatja, így digitális jegyzetfüzetnek is használhatjátok a tabot. Ezzel a hardverrel bőven lehet játszani is, amit 4 darab hangszóró is támogat, ennyit már nem tudtok a kezetekkel sem eltakarni, tehát a hang nem nagyon szenved majd csorbát. A WiFi kétsávos, BT szabványból az 5.1-et támogatja és egy micro SD kártyahellyel is bővíthető a háttértár.

Tekintve, hogy a nemrég tesztelt N-One tablet 37 700 forintba került és sokkal gyengébb minden téren, a Lenovo XiaoXin nem is drága, a 4/64-es modellért 66 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell fizetni, míg ugyanez 6/128-as verzióban 80 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)..

Xiaomi stylus – Tökéletes jegyzet eszköz

A stylus toll nem más, mint egy digitális íróeszköz – teszteltünk is már ilyen terméket az oldal hasábjain -, ez a variáns leginkább Mi Pad tabletekhez használható, és tulajdonképpen a hagyományos tollat és a jegyzetfüzetet váltja ki. Vagyis használható a tanulmányaitokhoz, de akár munka közben is, sőt tulajdonképpen rajzolni is lehet vele. Van a dolognak egy másik oldala is: nem termeltek a jegyzetekkel szeméthegyeket, vagyis a környezetet is támogatjátok vele, és nyilván keresni is könnyebb az elektronikus dolgokban, mint a papíralapúakban.

Ami a Xiaomi eszközét illeti, 240 mintavételre képes másodpercenként, míg az üzemideje 8 óra, teljesen feltölteni pedig 18 perc alatt lehet. Van gyorstöltési módja is, 60 másodperc alatt 20 percnyi írásra elegendő energiát képes magába szippantani. Természetesen nemcsak írásra és rajzolásra lehet használni, hanem gesztusvezérlésre is. A toll oldalán elhelyezett dupla gombbal lehet átállítani navigációra, ilyenkor scrollozhattok az oldalon, előre-hátra lapozhattok, mint az egér oldalgombjaival vagy éppen képernyőképeket készíthettek a toll segítségével. Aki szeretne egy kis környezettudatosságot becsempészni az életébe, annak bátran ajánlom a Xiaomi eszközét egy Mi Pad 5 mellé, amiért 24 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, a szállítás pedig ingyenes.

hirdetés