hirdetés

Okosóra gyerekeknek?

Itt is erős a Xiaomi?

hír
Okosóra gyerekeknek? 1
írta: Don Kartács
2019-10-01

Az jutott eszembe, hogy a RendeljKínait keretein belül viszonylag ritkán írunk a fiatalabb korosztálynak szóló termékekről, pedig egyértelműen lenne rá igény. Éppen ezért kikerestem az érdekesebb, gyerekeknek szánt okosórákat, és láss csodát, a Xiaomi ilyet is gyárt MITU néven. Szerencsére nem marad ellenfelek nélkül, a Bakeey is gyárt ilyen eszközöket, de a misztikus DF33 is ringbe száll az első helyért.

Szerencsére a Xiaomi feltalálta már helyettetek a spanyolviaszt, és MITU néven piacra is dobta a gyerekóráját, ami majdnem tökéletes lenne, csakhogy a nyelvet nem lehet módosítani kínairól semmi másra. Aki mégis elég nagy hackernek érzi magát, az ezen a linken nézheti meg, milyen szerkezetre kellene felszülnie az angol vagy a magyar nyelvet.

A Bakeey V6 hasonló áron – nagyjából 25 000 Ft-ért – mindent tud, amit a Xiaomi, GPS-en nyomon követhetitek a mozgást, van előzménykiolvasás, felhívhatjátok a benne lévő SIM kártyát, állíthattok be geofence-et, S.O.S számot hív, tartalmaz kamerát és pedométert is. Természetesen ez is képes WiFi-n keresztül kommunikálni, illetve ha nincs GPS jel, akkor LBS segítségével képes a helyzetéről információt szolgáltatni. Az üzemidőt kicsit keveslem, a 96 óra nem túl sok. Az is érdekes, hogy miért hagyják ki az órából a legújabb vívmányokat, például miért csak 3G-t tud, és a Bluetooth 3.0-nál is van már újabb szabvány. A V6 testvére a V75, én túl sok különbséget nem láttam közöttük, azt leszámítva, hogy csak 20 000 Ft-ba kerül, vagyis 5 rugóval olcsóbb, mint a bratyó.

Kakukktojás a DF33 óra, ami a tipikus noname nevek sorát erősíti, viszont ez volt az egyetlen olyan óra, amit 4G-vel is elláttak, tehát tippem szerint ez a három közül a modernebb eszköz. Ez is tud mindent, amit a fentiek, de annyira gyengusz sajtóanyag van hozzájuk, hogy nehéz minden paraméterről megfelelő információt kapni. Árban a V75-höz áll közel, durván 19 800 forintot kérnek érte. Egy dologra mindenképpen figyeljetek, hogy legalább angol nyelv legyen, szerencsére a legtöbb menü a gyerekek miatt piktogramokon alapul, így nagyon nem lesztek elveszve.

Ha a fentiek közül egyik sem jön be, akkor a Gearbesten és a Banggoodon, de akár Aliexpressen is nyomozhattok a még jobb vételek után.

hirdetés