hirdetés

Okos és időzíthető radiátor vezérlő Alin

Automatizáljuk a fűtést és csökkeni fog a rezsi is

hír
Okos és időzíthető radiátor vezérlő Alin 1

Forrás: Aliexpress.com

írta: Don Kartács
2022-11-01

A legtöbb lakás fűtése már ma is automatizált, hiszen a kazánok termosztát alapján kapcsolnak ki és be. A radiátor oldalon viszont kézzel kell tekergetni a dolgokat, amire a WiFi-s aktuátorok kínálnak megoldást. Segítségükkel külön-külön tudjuk a radiátorokat távolról vezérelni. A kínai MoesHouse ilyen eszközöket gyárt, amelyek ZigBee 3.0 protokollal kommunikálnak, és ezekhez átjárókat is árulnak, így az összes kütyü okosotthonba szervezhető. Az alis szinglik napja ünnep keretein belül most mindenféle kiszerelésben kaphatók a Moes Zigbee-s eszközei.

Az alkalmazásban van „scheduler”, vagyis egy hétre előre fel lehet programozni a rendszert. Egyszer kell rá több időt szánni, minden szelepet felprogramozni, de onnantól kezdve magától történik minden. Az okosszelepek  felszerelése nem igényel nagy szakértelmet, nem kell hozzá megbontani a vízvezetéket, csak le kell húzni a régi tekerőt, és fel kell helyezni helyére a MoesHouse termékét. Ezt magunk is elvégezhetjük, pár perc alatt megoldható a dolog.

Hazánkban nagyjából 5-6 ezer forintot kérnek egy hagyományos tekerőért, ehhez képest a MoesHouse okosaktuátora meglepően alacsony áron kelleti magát. A linken több csomagot is elérhettek, van a boltnak saját store kuponja, használhatjátok a coinokat is, illetve mindenkinek jár az automatikusan betöltődő spend&save kupon is.

  • 1 db szelep: 10 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • 2 db szelep: 20 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • 3 db szelep: 31 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • 4 db szelep: 44 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • 5 db szelep: 54 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • 6 db szelep: 66 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • vezetéknélküli átjáró: 9800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).
  • vezetékes átjáró: 10 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).

hirdetés