hirdetés

Ne mondd, hogy ez is Xiaomi

Furcsaságok az Aliexpressen

hír
Ne mondd, hogy ez is Xiaomi 1
írta: Rolla
2019-09-04

Biztos észrevettétek már, hogy előszeretettel üldözöm azokat a termékeket, amik a Xiaomi neve alatt jelentek meg, mégse telefonok, órák vagy robotporszívók. Az ingerküszöböm már régen az arcmelegítő, okos Rubik-kocka és a rizsfőző felett jár, de még így is meg tud lepni a cég.

Xiaomi Youpin vágókés

A Kínából rendelés mozgalmi jelképe is lehetne ez a Xiaomi sniccer, ami hatalmas segítséget nyújthat a – hála az égnek – általában gondosan, több rétegben becsomagolt termékek kibontásában. Akár buborékfóliás kisebb csomagról, akár óriási kartondobozról van szó, jóval hamarabb juthattok hozzá a bennük található kütyükhöz, hiszen átlag 2-3 hét várakozás után már minden perc számít. Négy különböző színből választhattok, és csak egy ezrót kérnek érte. Ha felhasználjátok az ár alatt látható piros új vásárlóknak járó kupont, akkor szinte ingyen megkapjátok.

Xiaomi Mijia viszketéscsökkentő kütyü

Teljesen jogos az ,,Ez meg mi?” és a ,,Működik ez?” felkiáltás, kicsit közelebbről szemügyre véve viszont az eszköz nem mond hülyeséget. A meleg hatására gyorsabban elmúlik a viszkető érzés, így nem szükséges napokig könnyes szemmel vakarnotok a szúnyogcsípéseket. Legyen szó az Aliexpress-ről vagy bármely más platformról, mindig olvassátok el a vásárlói véleményeket. Jelen esetben a legtöbben esküsznek a kütyü hatékonyságára, ez azért elég biztató jel, bár valószínűleg lesznek olyanok, akik a világ végezetéig a „körömmel X-et a csípés közepébe” módszert fogják támogatni. Gyerekek számára is ajánlott ez az eszköz, így őket is könnyebb megakadályozni abban, hogy véresre vakarják a kellemetlen kis dudorokat. 5600 forintba kerül, egy elemmel működik, így nyaralásra és kirándulásra is magatokkal vihetitek.

Xiaomi Bluetooth-os hangszóró, ajándék furcsa hangokkal

Ha első ránézésre azt hittétek, hogy ez egy sima, Bluetooth-os hangszóró, akkor nagyot tévedtetek. Az eszköz elsődleges célja a fehér zaj kibocsájtása, ami a pihentetőbb, mélyebb alvást segíti elő. Ezek általában folyamatosan ismétlődő hangok, ez lehet például a szél susogása, a vízesés hangja vagy tücsökciripelés. Ebben az eszközben előre telepítve van hét különböző hang – a fentieken kívül még madárcsiripelés, az erdői zajai, a tenger morajlása és az eső csepegése -, amik közül kiválaszthatjátok a számotokra legmegnyugtatóbb háttérzajt az alváshoz.

Hogy ez mennyire hatásos, arról megoszlanak a vélemények. Valaki erre esküszik évek óta és állítja, hogy a gyerekei csak erre képesek elaludni, míg mások a totális csendet preferálják, esetleg a TV zörejeit. Mindenesetre ezt nektek kell kitapasztalni, menjetek fel a YouTube-ra és hallgassatok bele néhány hasonló, relaxációs felvételbe. A hangszóró szépsége, hogy időzíthetitek, így ha csak elalváskor van rá szükségetek, akkor kikapcsol magától egy vagy két órán belül. Emellett komplett kis mindenttudó éke lehet az éjjeliszekrénynek, hiszen a teteje vezetéknélküli töltőként működik, így miközben ti mélyen alszotok az eső kopogó hangjára, addig a telefonotok is teljesen kipiheni magát. Napközben pedig – ha nem tücsökzenére vágytok – akkor használjátok Bluetooth hangszórónak. 10 000 forintba kerül szállítási díjjal együtt, ami egyáltalán nem rossz ár, ha belegondoltok, hogy mennyibe kerül külön-külön egy hangszóró és egy vezetéknélküli töltő.

hirdetés