hirdetés

Nagy nevek a piacon

Lenovo Z6 Pro okostelefon és Amazfit Stratos 3 okosóra

hír
Nagy nevek a piacon 1
írta: Rolla
2019-11-14

Minden valószínűség szerint sem a Lenovo-t, sem az Amazfitet nem kell bemutatnom nektek, hiszen mindenki hallott már róluk. Az ilyen márkák újabb termékeiről mindig öröm hallani, de az még jobb, amikor villámakció vagy kupon is társul melléjük. Szerencsére az Amazfit Stratos 3 és a Lenovo két készüléke, a Z6 Lite és a Z6 Pro is tökéletesen megfelel ezeknek a „követelményeknek”.

És hogy mennyit kell kicsengetni érte? 61 000 forintba kerül egy villámakció keretében, de ha használjátok a 67BBOI8ASM kódot, akkor lenyomhatjátok 58 800 forintra az árát. Szerencsére az ingyenes Netherlands Registered (PDM) szállítási módnak köszönhetően áfa- és vámmentesen érkezik a termék.

Lenovo Z6 Lite és Z6 Pro okostelefonok

A jó minőségű középkategóriás telefonok táborát erősíti a Lenovo Z6 Lite, aminek megbízhatóságára a név a garancia. Ezek a készülékek manapság már igyekeznek hozni a csúcskategóriás telefonok követelményeit, már ami a kinézetet illeti, így például ebben az esetben is 6,3 colos, 2340×1080 pixeles felbontású kijelző társul az egyedi, színátmenetes házhoz.

Ahol általában lecsippentenek a Lite tudásából a kedvező árért cserébe, az a processzor, a RAM és a belső memória. Snapdragon 710-es SoC hajtja a telefont, ami a 7. helyen áll a Snapi rangsorán, továbbá a 6 GB RAM mellé választhattok 64, illetve 128 GB ROM-mal felszerelt kiadást is. Pro tipp: 2 SIM-kártya befogadására is képes a mobil, amikből a második micro SD foglalatként is funkcionál, ezért érdemes inkább az olcsóbb, 64 GB-os verziót választanotok, és egy kártyát beletennetek, mert így jóval olcsóbban jöttök ki a végén.

Fotózás terén is szerényebb a csúcskategóriához képest, de azért nem kell rögtön elásni. 4K-t is támogató 18+8+5 MP-es tripla kamerájával simán lőhettek jó képeket és videókat, 16 MP-es előlapi egységével pedig a szelfizést sem kell hanyagolnotok.

Manapság szerencsére már a nemzetközi piacra szánt telefonokból a legtöbb gyártó nem meri kihagyni a B20-as 4G kapcsolatot, hiszen ez biztosítja, hogy a mobilnetet mind sűrűn, mind gyérebben lakott területeken simán használhassátok. Természetesen a szinte kötelező ujjlenyomat-olvasó sem maradt le, továbbá tapsot érdemel az átlagnál nagyobb, 4050 mAh-s aksi is, amivel tapasztalataink szerint akár 3 napot is végigtolhattok egy töltéssel.

55 000 forintba kerül a 6/64 GB-os verzió, konkrétan 10 000 forinttal olcsóbb, mint a 128 GB belső memóriával rendelkező darab, ráadásul 256 GB-ig bővíthető  SD kártyával, így sokkal olcsóbban és jobban jöttök ki, ha a kisebb verziót veszitek meg. És mint tudjuk, ahol Lite van, ott van egy nagytestvér is, a Lenovo Z6 Pro-t 8 GB RAM-mal és csúcskategóriás Snapdragon 855-ös processzorral itt tudjátok megnézni. Külsejét tekintve feltűnő, hogy a Lite-hoz képest kapott plusz egy kamerát hátra, ami viszont szintén eltérés, de nem olyan látványos, az az, hogy 6,3 helyett 6,39 colos a kijelző, továbbá az aksi mérete 50 mAh-val kisebb lett. A RAM és az SoC miatt ez már erősen csúcskategóriás telefon, nem véletlenül ajánlják játékhoz is. Az ára is ehhez mérten drágább, 103 000 forintba kerül, ha a legnagyobb teljesítményűt akarjátok.

hirdetés