hirdetés

Mit tegyél, ha bugos az Amazfit órád?

Mutatunk pár trükköt, ami segíthet

hír
Mit tegyél, ha bugos az Amazfit órád? 1
írta: molcsa
2020-11-08

Nemrég nagyon durva akciók voltak a hivatalos Aliexpress Amazfit store-ban, amit 11.11-kor is nagy eséllyel megismételnek. Annyira jók voltak az árak, hogy én sem tudtam megállni, hogy lecsapjak egy Stratosra 26 000 forintért. Ahogy használom, egyre jobban imádom az órát, ugyanakkor néhány hiba kezdett lassan kiakasztani, leginkább a nemrég Zepp névre átkeresztelt Amazfit mobilalkalmazás bugjai húztak fel. Szerencsére viszonylag könnyen tudtam orvosolni a hibát, és ha ti is vettetek Amazfit órát a múltkori akcióban, nagy eséllyel nektek sem árt utánam csinálni az alábbiakat.

Szerencsére az óra beállításaiból közvetlenül is elindítható a frissítés, csak előtte csatlakoznunk kell egy WiFi hálózathoz. Így máris megtalálta az új verziókat, és egy öt lépcsős frissítésmaraton után máris a legújabb rendszer fut a Stratosomon. Láss csodát, a Zepp egyből észhez tért, végre működik a szinkronizálás (már az óráról indítva is). Valószínűleg ennek az az oka, hogy amikor nagy buzgón átfaragták az Amazfit appot, elfelejtettek tisztességes támogatást írni a régebbi verziókhoz, így nem egy nyelvet beszéltek az órámmal. A frissítés után ugyan még mindig nem tökéletes a Zepp, de már sokkal-sokkal használhatóbb, mint korábban. A frissítés után az óra is gyorsabb lett, találtam néhány új funkciót és logikusabb lett a kezelés, így egyelőre csak előnyét látom a beavatkozásnak.

Ha tehát nektek is van gondotok az Amazfit eszközötökkel, első körben érdemes megnézni, hogy nincsenek-e frissítések, mert gyanítom, hogy a többi órát is ősrégi szoftverrel küldték ki az Ali store-ból.  És ne dőljetek be a Zepp hazugságainak, hogy a legfrissebb verziót futtatjátok, nézzetek utána neten.

Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor érdemes az alábbi folyamatot végigcsinálni, és minden lépés után kipróbálni, hogy eltűnt-e a hiba:

  • óra és telefon újraindítása
  • szinkronizálás indítása az óráról
  • Zepp app kényszerített leállítása és gyorsítótár törlése
  • Zepp app újratelepítése
  • óra leválasztása és újrapárosítása a Zepp appban

Ha semmi sem használ, akkor érdemes egy harmadik féltől származó alkalmazásra átállni (pl. Notify&Fitness for Amazfit), és bízni benne, hogy a Zeppet előbb-utóbb gatyába rázzák véglegesen. Ha pedig végképp nem boldogultok, akkor érdemes az XDA fórum Amazfit topikját átböngészni, mert nagyon sok hasznos infó, eszköz és mod található ott. Szinte az összes Amazfit órához vannak feltöltve firmware-ek is, így ha valami miatt nem menne az OTA frissítés, ezekkel is lehet próbálkozni. Fontos, hogy ha így frissítetek, mindig alaposan olvassátok el és tartsátok be a leírásokat, és csak a ti órátokra szánt verziókat telepítsétek, különben kárt tehettek a készülékben!

 

Ha pedig lemaradtatok a múltkori nagy akciókról, nem kell kétségbe esni, ugyanis 11.11-kor újra lesz lehetőségetek olcsón behúzni pár Amazfit órát. A hivatalos Ali store-ban már kint vannak az akciós árak, és egyáltalán nem rosszak!

hirdetés