hirdetés

Mit jut eszetekbe a Lenovoról?

Hát biztos nem a robotporszívó

hír
Mit jut eszetekbe a Lenovoról? 1
írta: Rolla
2019-11-27

Most bukkant fel a Gearbesten két új robotporszívó. Az egyik a jól ismert Roborock márka legújabb mutatványa, az S5 Max, aminél az a legnagyobb kérdés, hogy mit tud az S50-hez vagy az S55-höz képest. A másik a Lenovo X1, ami már magában is érdekességnek számít, hiszen a Lenovo eddig nem a takarítóeszközeiről volt híres. A Lenovo lesz az új Xiaomi?

Ezek már az okosabb robotporszívók ismérvei – a sima S5 például ezek nagy részére nem képes -, így ez az eszköz vételárán is meglátszik, bár a bevezető ára teljesen baráti. 134 000 forintba kerül a GBROBOROCKMAX kóddal, ráadásul az ingyenes EU Priority Line (DPD) szállítási móddal további költségekkel sem kell számolnotok.

Lenovo X1 robotporszívó

A Roborock S5 Max-nál már említettem, hogy egyre gyakoribb a felmosásra is alkalmas gépek megjelenése, és ez a Lenovo esetében is teljesen igaz. Víztartálya kisebb, mint az S5 Max-nak, viszont valószínűleg amúgy sem lakik mindenki 200 négyzetméteres, szőnyegmentes lakásban, így elég lesz ez a mennyiség is a takarításhoz. Portartálya viszont jelentősen nagyobb a Roborockéhoz képest, 460 helyett 585 ml-es, így ritkábban kell az ürítésével foglalkoznotok.

Három mód közül választhattok, képes csak porszívózni, illetve csak felmosni is, de ha tutira mentek, akkor egy mozdulattal megkérhetitek őt arra is, hogy csinálja meg mind a kettő fázist.

A Lenovo X1 szívóereje nagyobb – 2200 a 2000 Pa helyett -, ennek ellenére halkabb, így akkor sem annyira zavaró, ha elfelejtettétek akkor elindítani, amíg nem voltatok otthon. Ettől függetlenül érdemes ezt is az applikációján keresztül előre beprogramozni, így biztos, hogy mindig tiszta lakásra értek haza. Virtuális falakat itt is beállíthattok, így nem megy be olyan területekre, ahova nem szeretnétek. Az X1 is képes 100 percen keresztül menetelni, továbbá Alexával is kommunikál, ami tovább könnyíti a helyzeteteket. Mivel ez is új cucc, ezért van rá több bevezető kedvezmény is. Az első 400 megrendelő például ajándék Bluetooth-os TWS fülest kap, továbbá a megrendelők között december 1-jén kisorsolnak két szerencsést, akik visszakapják a vételárat, ami 132 000 forint. De ha nem bízzátok a véletlenre a jó ajánlatot, akkor vegyétek meg azt a bundle-t, amiben 162 000 forintért megkapjátok a Lenovo X1-et és a Lenovo E1 robotporszívót, ami egy kicsit butább a navigációs rendszerét tekintve, de a feladatát szintén ellátja.

hirdetés