hirdetés

Mire jó egy BlitzWolf konyhai okosmérleg?

Kalóriaszámlálás okosan

hír
Mire jó egy BlitzWolf konyhai okosmérleg? 1
írta: SonkaMod
2021-01-27

A címben feltett kérdésre az átlagember nyugodt szível rávághatja, hogy semmire. Viszont vannak olyan polgártársak, akik szigorú étrendet követnek, amiben a kalóriák számlálására nagy hangsúly tevődik, erre pedig egy konyhai mérleg elengedhetetlen, egy okos variáns pedig nagyban megkönnyíti az étkezési rituálét. A BlitzWolf fogta a BW-SC4-es mérlegét, és felokosította egy kiterjedt kalóriaszámláló alkalmazással, és elnevezte BW-SC4 Pronak.

A BlitzWolf BW-SC4 Pro ’buta módban’ csak a tömeget mutatja, amit tudunk tárázni is. A kikapcsolása automatikus, ha nincs használatban, akkor 1 perc tétlenség után, ha pedig használatban van, akkor 3 perc tétlenséget követően kapcsol ki. Bluetooth 4.0-n keresztül csatlakoztathatjuk a telefonunkhoz, amivel kinyílik a világ. A BlitzWolf saját alkalmazásával működik (vagy Smart Life, illetve Tuya appal), és abban látjuk a legfontosabb információkat. Az applikáció 300 000-féle ételnek tudja a fajlagos kalóriatartalmát, így ha rátesszük az összetevőt a mérlegre, rögtön ki is köpi a telefon, hogy az mennyi kalóriának felel meg. Nyilván a nagymama kapros-túrós lepényének a pontos receptjét nem ismeri, de ezt mi magunk, kézzel is felvehetjük, és onnantól kezdve ismerni fogja a mérleg. A diéta így könnyen követhető és tervezhető.

A kalóriaszámlálás soha nem lesz teljesen pontos, de nem is az a lényege hanem, hogy egy bizonyos hibahatáron belül legyünk, és építhessünk erre egy esetleges fogyó- vagy hízókúrát. A BlitzWolf mérlege ebben segít egy kicsit. 1 grammos felbontással mutatja a tömeget, 8 kg-ig mér és egy gombbal válthatunk a különböző mértékegységek között. Az eredeti BW-SC4 ára körülbelül 4300 forint, a Pro változat pedig nem sokkal több, így már 7100 forintért meg is vásárolható.

hirdetés