hirdetés

Mindent bele válogatás

BT füles, porszívó, szkeleton karóra, spéci fotónyomtató

hír
Mindent bele válogatás 1
írta: Don Kartács
2019-08-17

Összegereblyéztem nektek néhány sláger terméket, amelyet fellazítottam néhány egyedi érdekességgel, hogy jobban üssön a nyárvégi árkoktél. A fülhallgatók Fekete Pétere, az igazi sleeper márka, a QCY új modellje kerül a terítékre, de a nagy nevek sorát a Huawei is erősíti egy hordozható fotónyomtatóval . A mindent eluraló Xiaomi almárkák is nagy lendülettel ostromolják pénztárcánkat, Deerma porszívó, Xiaowa robotporszívó és egy igen érdekes kialakítású Ciga karóra öleli fel a kínálatot. Hagyjátok a termékeket az alap szállítási módon, minden 22 dollár feletti termékeket áfa- és vámmentesen küldi a Cafago.

Xiaomi Deerma TJ200 porszívó

A Deerma az Xiaomi „olcsómárkája”, akik jellemzően takarító eszközökben utaznak. Ami a TJ200-ban különleges, hogy viszonylag kevés, értelmes minőségű nedves-száraz takarítógép érhető el Kínából, aminek a szívóteljesítménye is megüti a szintet. 18 000 Pa nem viccel, ez a Dyson állóporszívók szintje.

A folyadék a takarítási folyamatban kétféle szerepet is betölt: egyrészt a szőnyegekből és kárpitokból így jobban eltávolítható a kosz, köszönhetően a hozzáadott adalékanyagoknak, másrészt pedig minden porszemcsét a tartályban tart, szinte semmi nem jut vissza a levegőbe. Ez akkor kiemelten érdekes, ha van a családban asztmás vagy allergiás, sajnos saját tapasztalatból tudom, mennyit számít. Bár a hatliteres kapacitás nem teszi „kategória elsővé”, azért elég sokáig lehet így is takarítani vele. A 45 000 Ft-os ár kifejezetten kevésnek tűnik egy olyan takarítógépért, ami akár egy évtizedig is kiszolgálja az igényeiteket.

Xiaomi Ciga okosóra

Ha valamiben, eddig nem volt olyan nagy májer a Xiaomi, az pont a finnommechanikai termékek. A Xiaomi Ciga okosóra viszont kifejezetten érdekes szerzet, ugyanis egy szkeleton – olyan karóra, aminek a belső mechanikus részei is láthatóak – rendszerű óratestbe helyezték el az alkatrészeket. Márpedig nem kvarckristály alapú időmérő szerkezeteket nem nagyon lehet kapni itthon 50-100 000 alatt, és akkor nagyon a kategória aljáról válogattok, a nem különösebben neves márkák közül.

Természetesen a gyártó mindenféle díjat – IF Design Award 2019 -, technológiai újítást és hasonlókat felsorol a sajtóanyagban, de alapvetően azt gondolom, hogy a legtöbben úgyis ékszerként viselitek majd, így a dögös kinézet sokat nyom a latba. Szerencsére mindenféle keményítő felületkezelést kapott, amivel elkerülhetitek a mindennapi használatból fakadó sérüléseket, én például az ajtófélfán szoktam felakadni a sajátommal. Az üzemidő 40 óra körül alakul egy felhúzással, a késést pedig 15-30 másodpercre teszik naponta, ami nem rossz a 30 000 Ft-os árat is figyelembe véve.

Huawei CV80 hordozható fotónyomtató

Újabb kínai óriást tartalmaz a lista, most a Huawei villant egy olyan eszközzel, ami nem túl sűrűn jön majd szembe. Bár nyomtatónak hívjuk, nem a hagyományos printerek logikája alapján működik, nem kell bele festékkazetta, szalag vagy egyéb kellékanyag, helyette a papír oldalán van a varázslat. Olyan kicsi, hogy akár a derekatokra is felakaszthatjátok a kisebb mobilok méretével vetekedő, 120*80 mm-es téglalapot.

A felhasználásnak csak a fantázia szabhat határt, és nekem, aki ebben nem különösebben erős, is eszembe jutott néhány ötlet: névjegykártya nyomtatás, megörökített élményeink azonnali megjelenítése és hasonlók. Az átvitelhez BT szabványt használ, így a telefonotok segítségével bármikor elkészíthetitek a 313*490 DPI felbontású, 5*7,6 centis képeket.  Nyári mókázásra tökéletes, és nem is kerül különösebben sokba, 14 500 Ft-ot kérnek érte.

QCY T3 BT fülhallgató

A QCY cég attól lett viszonylag ismert, hogy meglepően olcsón ad mindenféle zajkeltőt, ráadásul a hangminőségre sem lehet panasz. Olyannyira nem, hogy annak idején a Xiaomi MI AirDots Pro helyett egy QCY T1 Pro-t választottam, ami azért sokat elmond az ár-érték arányról. Persze az olcsóbb modell, a QCY T1C szériáját is folytatni kellett, így kiadták a T3-at, ami leginkább az Apple AirPods-ra hasonlít formailag, árban már kevésbé, hiszen a L126Y kuponkóddal 9500 Ft-ot kérnek érte.

Ahogyan az új BT fülesekhez illik, már a T3 is 5.0-s BT chippel operál, ami jót tesz az üzemidőnek, bár ez a QCY termékeknél eddig is hosszú volt. A 60 mAh-s telepekből 4-5 órányi zenehallgatásra elegendő energiát nyerhetünk- viszonyítási alap a Mi AirDots Pro 2, vagy a Blitzwolf fülesek 3-4 órája -, ráadásul a töltőbölcsővel még négyszer újratölthetitek. Sportoláshoz sem elvetemült dolog használni, IPX 5-ös szabvány szerint áll ellen az izzadtságotoknak, de azért erre a tevékenységre inkább valamilyen pántos megoldást használnék. Ezt a hiányosságot azonban a számtalan extra – aktív zajkioltás, headset mód, érintés alapú vezérlés – bőven ellentételezi.

hirdetés